ATP Finals: Με περίπατο ο Τζόκοβιτς στον τελικό! (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ με τον Σέρβο να επικρατεί με 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό των ATP Finals για 9η φορά στην καριέρα του. 

RUTHLESS @djokernole dispatches Alcaraz to set up a BLOCKBUSTER rematch against Sinner in the #NittoATPFinals Final! pic.twitter.com/2Wyy9eGKSZ

Tennis TV (@TennisTV)

November 18, 2023

Αυτή θα είναι η 8η φορά που ο Τζόκοβιτς θα βρεθεί φέτος σε τελικό σε σύνολο 12 τουρνουά που έχει αγωνιστεί με τον Σέρβο να γίνεται ο μόλις δεύτερος παίκτης άνω των 35 που φτάνει σε ένα τέτοιο επίτευγμα μετά από τον Ρότζερ Φέντερερ που είχε κάνει το ίδιο το 2017. 

Παράλληλα ο Νο1 του κόσμου έφτασε σε σύνολο τελικών στα ATP Finals, τον Ίβαν Λεντλ (9) και πλέον είναι 2ος στη συγκεκριμένη κατηγορία πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 10 τελικούς στη διοργάνωση. 

Ο Τζόκοβιτς τελείωσε το ματς κερδίζοντας το 81% των πόντων πίσω από το πρώτο service (30/37) και 56% στο δεύτερο (10/18), έσβησε και τα 4 break-points του Ισπανού, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις συνολικά 8 ευκαιρίες για break. 

O Ισπανός είχε τους διπλάσιους winners από τον Τζόκοβιτς (22-11), όμως η μεγάλη διαφορά των δύο παικτών ήταν στα αβίαστα λάθη με τον Σέρβο να έχει μόλις 8 (3 στο 2ο set) και τον Αλκαράθ να ολοκληρώνει το ματς με 22. 

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια στο court φτάνοντας μάλιστα σε διπλό break-point με το “καλησπέρα” (15/40), όμως με 4 σερί πόντους ο Τζόκοβιτς πέρασε από τον “σκόπελο” του Ισπανού κάνοντας το 1-0. 

Ο Αλκαράθ απείλησε και στο 5ο game, χωρίς να βρεθεί σε break-point, με τον Τζόκοβιτς να φτάνει σε δεύτερο δύσκολο hold (3-2), όμως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που το service του Σέρβου “ενοχλήθηκε” από τον Ισπανό. 

Από εκεί και πέρα ο Αλκαράθ ισοφάρισε σε 3-3, αλλά στη συνέχεια με 3 σερί games κι ένα καθοριστικό break στο 8ο game (5-3) ο Τζόκοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του set με 6-3 σε 41 λεπτά και στο ένα set μακριά από τον τελικό της Κυριακής (1-0).

Στο 2o set ο Σέρβος αποφάσισε να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς. Break στο 3ο game και σε συνδυασμό με εύκολο hold πήρε προβάδισμα με 3-1. Το service του Αλκαράθ συνέχισε να βρίσκεται σε “κρίση” με τον Τζόκοβιτς να πιέζει ξανά φτάνοντας σε break-point (το οποίο ουσιαστικά ήταν set-point) στο 5ο game όμως αυτή τη φορά ο Αλκαράθ κατάφερε να αποφύγει τα πολλά λάθη και να μείωσε σε 3-2. 

Όλα τα λεφτά ήταν τα επόμενα 2 games. Ο Αλκαράθ μετά από τις αρχές του ημιτελικού, θα φτάσει σε διπλό break-point (15/40) σημειώνοντας απίστευτους πόντους. Η απάντηση του ψύχραιμου Τζόκοβιτς ίδια. Με 4 πόντους στη σειρά κράτησε το service του κάνοντας το 4-2, ενώ στη συνέχεια με νέο break (5-2) έβαλε τέλος στο ματς σημειώνοντας μάλιστα τον πόντο του τουρνουά υποχρεώνοντας τον Ισπανό να πετάξει τη ρακέτα στο court. 

Με τις μπάλες στα χέρια ο Σέρβος δεν είχε κανένα πρόβλημα να σφραγίσει τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες, τον Γιάνικ Σίνερ που λίγο νωρίτερα επικράτησε του Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Με περίπατο ο Τζόκοβιτς στον τελικό! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα