Αλκαράθ: “Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι Νο1 στον κόσμο”

Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για τη νέα συνθήκη που βρέθηκε μετά την άνοδο στο Νο1 του κόσμου, για την άστοχη σύγκριση με τους Big 3 και φυσικά για το πρόσωπο που απασχολεί τον αθλητικό κόσμο την τελευταία εβδομάδα, τον Ρότζερ Φέντερερ. 

“Ο Φέντερερ είναι ένας παίκτη με κλάση και κομψότητα. Καθαρό ταλέντο. Άντεξε τόσο πολύ με το συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού

που είχε κάνοντας να φαίνονται όλα τόσο εύκολα. Δεν αποσύρθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κι αυτό είναι απίστευτο. Εγώ είμαι 19 ετών κι έχω ήδη αποσυρθεί μια φορά. Νιώθω προνομιούχος που είχα την ευκαιρία να τον βλέπω να παίζει.”, δήλωσε ο Αλκαράθ

“Πάντα ήθελα να παίξω κόντρα στον Φέντερερ, όμως δεν είχα ποτέ την ευκαιρία. Από την άλλη ίσως καλύτερα που δεν έγινε. Τουλάχιστον δεν έχω ηττηθεί”, δήλωσε χαμογελώντας ο Ισπανός.

Όσο για τη σύγκριση με τους Big 3 ο Νο1 του κόσμου δήλωσε: “Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι κάποια πίεση κι αυτό γιατί για μένα δεν έχει κανένα νόημα αυτή η σύγκριση. Και οι τρεις κυριάρχησαν στο Tour για περισσότερο από 20 χρόνια. Εγώ μόλις ξεκινάω την πορεία μου.”

Μπορεί να έχουν περάσει  δύο εβδομάδες από τον τίτλο στο US Open και την άνοδο στο Νο1 του κόσμου, ωστόσο ο Αλκαράθ συνεχίζει να μην πιστεύει αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη. 

“Δεν έχω ακόμα προλάβει να συνειδητοποιήσω ότι είμαι Νο1 στον κόσμο”, είπε. “Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι απλός για να παραμείνω στην κορυφή της κατάταξης. Να κερδίσω όσα περισσότερα Grand Slam μπορώ.”

Ο Αλκαράθ μίλησε για την ψυχική του κατάσταση το βράδυ πριν από τον τελικό, το οποίο πέρασε με τον αδερφό του. “Είμαι ήρεμος πάντα την προηγούμενη των αγώνων μου. Ωστόσο πριν από τον τελικό του US Open είχα μεγάλη υπερένταση.”, τόνισε.

“Κοιμήθηκα με τον αδερφό μου ο οποίος είχε δει τους “300”, όποτε το έβαλε για να μου τονώσει την αυτοπεποίθηση.”. Ωστόσο, οι αγαπημένες του ταινίες είναι άλλες: “Πάντα μου άρεσαν όλες οι ταινίες του Ρόκι Μπαλμπόα. Εκτός από το γεγονός ότι τις έχω αγαπήσει, μου έδιναν κίνητρο κάθε φορά που τις έβλεπα. Θυμάμαι ότι έχω κλάψει, αλλά μην με ρωτήσεις με ποια ταινία.”

Όσο για το ποια τουρνουά θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Αλκαράθ είπε: “Στη συνέχεια θα αγωνιστώ στην Αστάνα, στη Βασιλεία στο Παρίσι στα ATP Finals, αλλά και στην τελική φάση του Davis Cup. Νέος στόχος για μένα να παραμείνω μέχρι το τέλος της σεζόν στο Νο1 του κόσμου.”

The post Αλκαράθ: “Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι Νο1 στον κόσμο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα