Αλκαράθ – Τζόκοβιτς: Τιτανομαχία στο Σινσινάτι

Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθούν απέναντι για 3η φορά μέσα σε 70 ημέρες με τους δύο παίκτες αυτή τη φορά να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (όχι πριν τις 23:30 GR) τον τίτλο στο Σινσινάτι

Αυτή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα στον τελικό του Wimbledon, αλλά από την άλλη μια ακόμα επιβεβαίωση για τον 20χρονο Ισπανό ότι είναι το “αφεντικό” αυτή τη χρονική στιγμή στο Tour στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα ενόψει του US Open

όπου θα πάει ως κάτοχος και ως Νο1 του ταμπλό. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί για 57η φορά σε τελικό ATP Masters 1000 (38-18), αλλά και στον 8ο τελικό στο Σινσινάτι έχοντας ωστόσο κερδίσει μόνο τους 2 (2018, 2020) από τους 7 όπου έχει αγωνιστεί. Για τον Σέρβο αυτός θα είναι ο 135ος τελικός στην καριέρα του (94-40) και ο 5ος φετινός έχοντας χάσει μόνο έναν αυτόν στο Wimbledon από τον Αλκαράθ. 

Αν ο Σέρβος καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει στους 39 σε ATP Masters 1000 και θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τον 2ο στη σχετική λίστα, Ράφα Ναδάλ (36).

Οι περισσότεροι τίτλοι ATP Masters 

Νόβακ Τζόκοβιτς: 38Ράφα Ναδάλ: 36Ρότζερ Φέντερερ: 28Αντρέ Αγκάσι: 17Άντι Μάρεϊ: 14

Για να φτάσει στον τελικό ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε συνολικά 5 ώρες και 13 λεπτά, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να τον κρατάει τον περισσότερο χρόνο στο court, στον ημιτελικό του Σαββάτου (2 ώρες). 

Η πρεμιέρα του Σέρβου ήταν αρκετά…ξεκούραστη καθώς ο Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα εγκατέλειψε στο 2ο set, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τον Γκαέλ Μονφίς, στα προημιτελικά επικράτησε του Τέιλορ Φριτς, ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασε το πιο…ανταγωνιστικό εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Η πορεία του Τζόκοβιτς μέχρι τον τελικό

1R: Bye2R: Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα 6-4, (εγκ. Φοκίνα)3R: Γκαέλ Μονφίς 6-3, 6-2QF: Τέιλορ Φριτς 6-0, 6-4SF: Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7-6(5), 7-5

Από την πλευρά του ο Κάρλος Αλκαράθ θέλει να διατηρήσει το απόλυτο στους τελικούς ATP Masters 1000 έχοντας κερδίσει και στους 4 τελικούς που έχει συμμετάσχει πιάνοντας στη σχετική λίστα τους Μάικλ Τσανγκ και Τζιμ Κούριερ που είχαν στο ξεκίνημά τους 5-0 νίκες σε τελικούς (από το 1990 που ξεκίνησε η βαθμίδα των τουρνουά).

Ο Αλκαράθ με μια πιθανή κατάκτηση θα φτάσει τους 7 τίτλους μέσα στο 2023 (3 Masters, 1 Grand Slam), και θα ξεφύγει με 2 από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει μείνει στους 5 από το εκπληκτικό του ξεκίνημα τη φετινή σεζόν. 

Σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς ο Αλκαράθ έχει παραμένει στο court για 10 ώρες και 23 λεπτά (σχεδόν το διπλάσιο χρόνο) καθώς και οι 4 νίκες του κρίθηκαν στα 3 sets, με τις 2 από αυτές να χρειάζεται να φτάσει στην ανατροπή. 

Ο Ισπανός ξεκίνησε από τον 2ο γύρο επικρατώντας του Τζόρνταν Τόμπσον, στη συνέχεια και στη φάση των “16” κέρδισε στον Τόμι Πολ, ενώ στα προημιτελικά δυσκολεύτηκε αρκετά για να καταβάλει την αντίσταση του Αυστραλού Μαξ Πέρσελ. 

Στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς, χρειάστηκε να σβήσει και match-point για να φτάσει στην ανατροπή και στην πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι.

Η πορεία του Αλκαράθ μέχρι τον τελικό

1R: Bye2R: Τζόρνταν Τόμπσον 7-5, 4-6, 6-33R: Τόμι Πολ 7-6(6), 6-7(0), 6-3QF: Μαξ Πέρσελ 4-6, 6-3, 6-4SF : Χούμπερτ Χουρκάτς 2-6, 7-6(4), 6-3

Επιστροφή στα… best of 3

Αλκαράθ και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί 3 φορές μέχρι τώρα στην καριέρα τους και μετά από τις δύο στα major σε Roland Garros και Wimbledon θα επιστρέψουν σε αγώνα best of 3 εκεί όπου ο Ισπανός έχει κερδίσει τη μοναδική τους αναμέτρηση (και πρώτη) στη Μαδρίτη όπου επικράτησε με ανατροπή έχοντας χάσει το 1ο set στο tie-break. 

Από εκεί και πέρα ακολούθησε η νίκη του Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Roland Garros, ενώ στο τελευταίο ραντεβού τους ο Ισπανός ήταν εκείνος που βγήκε νικητής επικρατώντας στον τελικό του Wimbledon. Σημαντικό στοιχείο ότι και στις 3 μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Τζόκοβιτς ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 1ο set…

The post Αλκαράθ – Τζόκοβιτς: Τιτανομαχία στο Σινσινάτι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλκαράθ – Τζόκοβιτς, Τιτανομαχία, Σινσινάτι,alkarath – tzokovits, titanomachia, sinsinati