“Αλιασίμ, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ, θα διαδεχθούν τους Big3”

Ο Άντι Μάρεϊ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΡ, για την κυριαρχία των Big3 στο Tour τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια, αναφέροντας τους τρεις νεαρούς τενίστες, που πιστεύει πως θα διαδεχθούν τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς…

Μέσα σε αυτούς, είναι και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος την Δευτέρα θα “κλείσει” τα 21 χρόνια ζωής. Και πως θα μπορούσε να απουσιάζει άλλωστε από τις επιλογές του κορυφαίου Βρετανού τενίστα, όλων των εποχών ;

Ο Μάρεϊ, που επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην αγωνιστική δράση

των μονών, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους ανθρώπους της ΑΤΡ.

Μεταξύ άλλων, προέβλεψε και την χρονική περίοδο, που πιστεύει ο ίδιος, ότι οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, θα αρχίσουν να χάνουν την κυριαρχία τους στο ανδρικό Tour.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Βλέπω ότι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, θα αλλάξουν αρκετά στο Tour της ΑΤΡ. Μπορεί μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες να μην γίνουν “τρανταχτές” αλλαγές, αλλά σίγουρα μέχρι τον Αύγουστο του 2021, θα δούμε αλλαγές.

Πιστεύω, ότι αυτές, θα έρθουν κυρίως από τους νεαρούς τενίστες. Δεν θέλω να πω ότι μεγαλύτεροι σε ηλικία τενίστες, δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν Major, αλλά δεν βλέπω να κυριαρχήσει κάποιος που να μην είναι νεαρός.

Κατά πάσα πιθανότητα, νέοι παίκτες θα ανέβουν στο Top5 του κόσμου και θα παραμείνουν εκεί, για αρκετό καιρό. Ποιοι θα είναι αυτοί ;

Μου αρέσει ο Φίλιξ αρχικά. Μου αρέσει το παιχνίδι του, η δύναμή του πνευματικά και η σωστή νοοτροπία του. Είναι ακόμη πολύ μικρός, οπότε και θα χρειαστεί χρόνο να πετύχει πράγματα, αλλά μου αρέσει αρκετά.

Ο Τσιτσιπάς, έχει επίσης πολύ καλό παιχνίδι. Είναι καλός αθλητής και έχει φοβερή προσωπικότητα. Σε εξιτάρει να τον βλέπεις να αγωνίζεται. Έχει παιχνίδι για όλες τις επιφάνειες και αυτό είναι σημαντικό, γιατί παίζει καλά παντού και μπορεί να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στους κορυφαίους.

Ο Ζβέρεφ, έχει επίσης μεγάλες δυνατότητες και έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους σε σχέση με τους υπόλοιπους νεαρούς. Τους τελευταίους μήνες δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όμως.

Είναι εύκολο για τον κόσμο να… ξεγράφει τον Ζβέρεφ, επειδή δεν τα πάει καλά τελευταία, αλλά είναι ένας τενίστας που μπορεί να βελτιωθεί ακόμη πάρα πολύ.

Πιστεύω ότι αυτοί οι τρεις θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο μέλλον. Πιθανόν πάντως, να υπάρχουν ακόμη πολλοί, νεαροί τενίστες, 17χρονοι και 18χρονοι, που δεν τους έχω δει και είναι ικανοί να κάνουν το “ξεπέταγμα” τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά τον Ντομινίκ Τιμ, είναι ένας τενίστας, διαφορετικός σε σχέση με τους προαναφερθέντες. Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, είναι… εθισμένος στην προπόνηση και έχει το μεγάλο παιχνίδι που μπορεί να τον φτάσει ψηλά.

Πραγματικά, πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει αρκετά Majors, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να κυριαρχήσει όπως κάνουν τώρα οι Big3″.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Αλιασίμ, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ, θα διαδεχθούν τους Big3” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα