Σπουδαία νίκη και ημιτελικός για την Μαρία! – VIDEO

21:17 2/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον παρθενικό της ημιτελικό μέσα στο 2019, κερδίζοντας την υπερασπίστρια του τίτλου και Νο1 του ταμπλό στο τουρνουά του Ραμπάτ, Ελίζ Μέρτενς…

Με μια σπουδαία εμφάνιση, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της μέσα στη φετινή σεζόν και πέρασε στις κορυφαίες “4” του Morocco Open, στο Ραμπάτ.

Τι κι αν η Ελίζ Μέρτενς ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη πριν το ματς ; Τι κι αν ήταν η υπερασπίστρια του τίτλου και Νο1 του ταμπλό φέτος

; Η Μαρία Σάκκαρη με μια μεγαλοπρεπέστατη νίκη, την “πέταξε” εκτός συνέχειας.

Η Μαρία χρειάστηκε μια ώρα και 48 λεπτά για να πανηγυρίσει την πιο σημαντική της νίκη φέτος, στην πρώτη της συμμετοχή στο τουρνουά του Ραμπάτ, κόντρα στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Τελικό σκορ 6-4, 7-6(2) υπέρ της 23χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που “έκλεισε” το ραντεβού της με την επίσης Βελγίδα Άλισον Βαν Ούιτβανκ, Νο8 του ταμπλό, στον ημιτελικό της Παρασκευής.

.@mariasakkari upsets Mertens, 6-4, 7-6(2)!

She completes the #WTARabat semifinal lineup pic.twitter.com/ve5kC6sbYd

WTA (@WTA) 2 Μαΐου 2019


Από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, η Μαρία θα ανέβει τουλάχιστον στο Νο45 του κόσμου με την συγκεκριμένη πορεία της στο Ραμπάτ. Αν καταφέρει και προκριθεί στον τελικό, τότε θα εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top40 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς, η Μαρία ξεκίνησε εξαιρετικά, και παρότι βρέθηκε με 0-1 πίσω με μπρέικ, κέρδισε τα επόμενα τέσσερα γκέιμς και έγινε η κυρίαρχος του σετ, προηγούμενη με 4-1.

Δυστυχώς, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκε σε πρώτη φάση το μομέντουμ της και την πολύ καλή απόδοση που έπιασε στο ξεκίνημα.

Αυτό γιατί, η Βελγίδα αντίπαλός της έφερε το ματς στο 4-4 και δημιούργησε μάλιστα δυο μπρέικ πόιντς για να πάρει κεφάλι στο σκορ με 4-5.

Η Ελληνίδα αθλήτρια με τεράστια ψυχραιμία, “έσβησε” τις ευκαιρίες της αντιπάλου της και αφού προηγήθηκε με 5-4, μετέφερε την πίεση στην Μέρτενς που αναγκαζόταν να σερβίρει με στόχο να παραμείνει στο σετ.

Αυτό, το εκμεταλλεύτηκε η Σάκκαρη και προηγήθηκε με 0-40, δημιουργώντας τρία σετ πόιντς. Το τρίτο ήταν και το… φαρμακερό για την Μαρία, που “έκλεισε” με 6-4 το πρώτο σετ και πήρε προβάδισμα για τη νίκη.

.@mariasakkari gets a little help from Lady Luck to take the opening set over Mertens, 6-4 #WTARabat pic.twitter.com/FS26KHkPQv

WTA (@WTA) 2 Μαΐου 2019


Η Ελληνίδα πίστευε στον εαυτό της και φαινόταν.

Παίζοντας επιθετικό τένις, εκμεταλλευόμενη την υψηλή της αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα και την άσχημη ημέρα στην οποία βρέθηκε η Μέρτενς, η Μαρία πήρε ακόμη μεγαλύτερο κεφάλι στο σκορ, προηγούμενη με μπρέικ και στο δεύτερο σετ (2-0)!

Forehand @mariasakkari #WTARabat pic.twitter.com/61Q7nJMBQl

WTA (@WTA) 2 Μαΐου 2019


Αυτό το προβάδισμα μετέτρεψε σε… σκόνη η Βελγίδα, η οποία κέρδισε τέσσερα σερί γκέιμς και άλλαξε άρδην την κατάσταση στο ματς (2-4), δείχνοντας πως είναι ικανή να στείλει τον αγώνα σε τρίτο και καθοριστικό κομμάτι.

.@elise_mertens is finding her rhythm in the second set #WTARabat pic.twitter.com/h30bgBwF8t

WTA (@WTA) 2 Μαΐου 2019


Όχι όμως μόνο δεν πτοήθηκε η Σάκκαρη, αλλά έκανε μια αντεπίθεση διαρκείας και κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο Ραμπάτ, χωρίς απώλεια σετ.

Αφού πρώτα κατέκτησε τρία συνεχόμενα γκέιμς και έκανε το 5-4, ανάγκασε την Μέρτενς να… αγχωθεί για ακόμη μια φορά στο σερβίς της. Η Βελγίδα όμως, δεν την πάτησε ξανά, και κράτησε δυο φορές το σερβίς της σε δύσκολα σημεία (5-4 και 6-5), για να στείλει το δεύτερο σετ σε τάι-μπρέικ.

.@mariasakkari slams the winner to take a 6-5 lead #WTARabat pic.twitter.com/8wnRlEs8t3

WTA (@WTA) 2 Μαΐου 2019


Εκεί, η καλύτερη τενίστρια στο ματς φάνηκε. Δεν ήταν άλλη από την πιο ψυχωμένη, πιο παθιασμένη Μαρία Σάκκαρη. Η Νο51 τενίστρια του κόσμου, κέρδισε τους επτά από τους εννιά πόντους που παίχτηκαν και κατέκτησε τη νίκησε το εντυπωσιακό 7-2.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Σάκκαρη-Βαν Ούιτβανκ
Κόντα-Τομλιάνοβιτς

MOROCCO OPEN SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σπουδαία νίκη και ημιτελικός για την Μαρία! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα