Τσιτσιπάς: “Διαφορετική ταχύτητα η Ρώμη”

Με φοβερή αυτοπεποίθηση στο Γαλλικό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μια φανταστική περίοδο στο χώμα

Και τώρα… Παρίσι για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Rome Masters, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του τελευταίο μεγάλου τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον θρίαμβο της Μαδρίτης και να κερδίσει για δεύτερο διαδοχικό τουρνουά τον Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο η αυτοπεποίθησή του παραμένει στα ύψη πηγαίνοντας στο Roland Garros.

“Είμαι

ευχαριστημένος. Είχα πολλούς αγώνες στο χώμα. Είναι σημαντικό να πας μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ ένα τουρνουά σαν το Roland Garros. Έμαθα πολλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Είναι καλό να πηγαίνεις σε ένα Grand Slam, γνωρίζοντας τι έχεις κάνει καλά και τι δεν έχεις κάνει καλά. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ σε όλα αυτά, για να αποφύγω να κάνω τα ίδια λάθη στα μεγάλα τουρνουά” είπε ο Στεφ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 6-3, 6-4 από τον Ράφαελ Ναδάλ το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον προηγούμενο αγώνα του με τον Ναδάλ, όταν είχε κερδίσει στα τρία σετ τον Ισπανό στα ημιτελικά της Μαδρίτης, λέγοντας ότι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα ματς, ήταν η επιφάνεια.

“Το παιχνίδι του ήταν το ίδιο. Το γήπεδο ήταν διαφορετικό. Πολύ πιο αργό. Υποθέτω αυτό τον βοηθάει. Νιώθει πιο σίγουρος με τον εαυτό του, έχει περισσότερο χρόνο να εκτελέσει το πλάνο του. Στη Μαδρίτη το γήπεδο και οι μπάλες ήταν γρηγορότερα. Σήμερα οι ίδιες μπάλες μου φαινόντουσαν πιο αργές και είχε το χρόνο να μου κάνει passing shot όταν ανέβαινα στο φιλέ. Εγώ δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα χτυπήματά μου. Ο Ράφα έπαιξε το ίδιο, ίσως λίγο καλύτερα αλλά αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά”.

Τέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τη Μαρία Σάκκαρη που επίσης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης, πραγματοποιώντας ένα σπουδαίο τουρνουά.

“Η Μαρία παίζει εκπληκτικά. Νιώθει πολύ καλά στο court και είμαι χαρούμενος που το βλέπω αυτό. Είναι μια από τις τενίστριες με την καλύτερη φυσική κατάσταση για μένα και όταν νιώθει άνετα με το σερβίς της τα χτυπήματά της είναι πολύ καλά. Αν είναι σε καλή μέρα με το σερβίς της, τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα. Το backhand της είναι απίστευτο. Με εμπνέει μ’ αυτό που κάνει και ελπίζω να την εμπνέω κι εγώ. Νιώθω πως είμαστε ένα δυναμικό δίδυμο από την Ελλάδα, που δίνουμε έμπνευση στα νέα παιδιά και στους ανθρώπους γενικά, να θέλουν να παίξουν τένις”.

ITALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Διαφορετική ταχύτητα η Ρώμη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα