Wimbledon: Οι πιθανοί αντίπαλοι των φαβορί

08:54 1/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Σε ρυθμούς Wimbledon Championships κινούνται άπαντες καθώς μετά την κλήρωση της Παρασκευής, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 3ου Grand Slam της σεζόν τη Δευτέρα (03/07).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την 6η του συμμετοχή στο διάσημο Major του Λονδίνου το οποίο τον δυσκολεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο

Grand Slam καθώς στις προηγούμενες πέντε παρουσίες του στο SW19, έχει καταφέρει μόλις μια φορά να φτάσει στη 16αδα της διοργάνωσης.

Πέρυσι, ο Έλληνας πρωταθλητής αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τον μετέπειτα φιναλίστ Νικ Κύργιο ενώ στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις (2019, 2021), είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο.

Ο 24χρονος άσος δεν είχε καθόλου καλή κλήρωση καθώς στους δύο πρώτους γύρους θα αναμετρηθεί με δύο πρώην top3 αντιπάλους, τον Ντόμινικ Τιμ στον 1ο και πιθανότατα με τον Άντι Μάρει στο 2ο.

Στη φάση των “32” διασταυρώνεται με τον ανερχόμενο Αμερικανό, Μπεν Σέλτον ο οποίος είναι ντεφορμέ αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος και πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο Wimbledon.

Εφόσον όλα κυλήσουν ιδανικά για τον Τσιτσιπά, στον 4ο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Κόρντα ή Νόρι και στα προημιτελικά με τον κακό του δαίμονα, Ντανίλ Μεντβέντεφ (4-8 το ρεκόρ). Στο άλλο μισό του πάνω μέρους, ξεχωρίζει το Νο1 του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ που είναι πιθανός αντίπαλος του Στέφανου στα ημιτελικά.

Προερχόμενος από την κατάκτηση του 23ου Grand Slam της καριέρας του στο Παρίσι, ο υπερασπιστής του τίτλου στο Λονδίνο, Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει βατή πρεμιέρα κόντρα στον 28χρονο Αργεντινό, Νο67 στον κόσμο, Πέδρο Καχίν ενώ στο 2ο θα περιμένει το νικητή του αγώνα Τόμπσον-Νακασίμα.

Στον 3ο γύρο, ο Σέρβος διασταυρώνεται με έναν εκ των Βαβρίνκα/Ετσεβερί και στον 4ο με το νικητή του πιθανού ζευγαριού Χουρκάτς/Μουσέτι. Ρούμπλεφ, Αλιασίμ ή Κύργιος είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Τζόκοβιτς στα προημιτελικά και ένας εκ των Ρουντ, Σαποβάλοφ, Αλιασίμ ή Φριτς στα ημιτελικά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ θα πραγματοποιήσει μόλις την τρίτη του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση και ο τίτλος που κατέκτησε πριν μια εβδομάδα στο Queen’s Club, σίγουρα του δίνει αυτοπεποίθηση για το καλύτερο Wimbledon της καριέρας του, μέχρι το επόμενο.

Ο 20χρονος Ισπανός που αντικατέστησε ξανά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, θα ξεκινήσει κόντρα στον πολύπειρο Ζέρεμι Σαρντί και θα αντιμετωπίσει έναν big server στο 2ο γύρο, περιμένοντας το νικητή του αγώνα Μούλερ/Ρίντερκνες.

Ο Νίκολας Γιάρι είναι πιθανός αντίπαλος του Αλκαράθ στους “32” του θεσμού ενώ τον περιμένει ένας δύσκολος 4ος γύρο απέναντι σε έναν εκ των Ζβέρεφ/Ντε Μινόρ.

Τιαφό και Ρούνε είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Καρλίτο στα προημιτελικά και οι Τσιτσιπάς/Μεντβέντεφ στα ημιτελικά.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Αλκαράθ:

1R: Ζέρεμι Σαρντί2R: Μούλερ/Ρίντερκνες3R: Νίκολας Γιάρι4R: Ζβέρεφ/Ντε ΜινόρQF: Τιαφό/ΡούνεSF: Τσιτσιπάς/ΜεντβέντεφF: Τζόκοβιτς

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τζόκοβιτς:

1R: Πέδρο Καχίν2R: Τόμπσον/Νακασίμα3R: Βαβρίνκα/Ετσεβερί4R: Χουρκάτς/ΜουσέτιQF: Ρούμπλεφ/Αλιασίμ/ΚύργιοςSF: Σίνερ/Ρουντ/Σαποβάλοφ/ΦριτςF: Αλκαράθ/Ζβέρεφ/Τσιτσιπάς

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά:

1R: Ντόμινικ Τιμ2R: Μάρεϊ/Πένιστον3R: Σέλντον/Κρεσί4R: Νόρι/ΚόρνταQF: ΜεντβέντεφSF: ΑλκαράθF: Τζόκοβιτς

WIMBLEDON MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Οι πιθανοί αντίπαλοι των φαβορί appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα