Ουγγαρία - Ελλάδα 6-4: Ήττα για την Εθνική ανδρών, θα παίξει για τις θέσεις 5-8 του World Cup

04:07 1/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Ένα μεγάλο ντέρμπι παρακολούθησαν οι φίλοι του πόλο που άντεξαν το ξενύχτι για να δουν τον προημιτελικό του World Cup ανάμεσα στην Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και την Ουγγαρία.

Οι Μαγυάροι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη στο φινάλε επικρατώντας 6-4 της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας με τον τερματοφύλακά τους, Σόμα Βόγκελ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 69,2% στις αποκρούσεις.

Στην αντίπερα όχθη η Εθνική πήρε καλό βαθμό στην άμυνα, ωστόσο στην επίθεση

δεδομένα ο Θοδωρής Βλάχος θα θέλει να δουλέψει κάποια πράγματα. Επόμενη αναμέτρηση για την αντιπροσωπευτική ομάδα είναι στις 23.00 του Σαββάτου (01/07) απέναντι στη Γερμανία για τις θέσεις 5-8.

Το ματς: Η Εθνική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με δύο γρήγορα γκολ από τους Κάκαρη και Νικολαΐδη προηγήθηκε 2-0, όμως η Ουγγαρία απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με το ισόπαλο 2-2.

Στη δεύτερη περίοδο είχαμε μόλις ένα γκολ και μάλιστα μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή της με τον Ζάλανκι να σκοράρει. Στη συνέχεια οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν και έτσι το 3-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Στάθης Καλογερόπουλος με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου έφερε το ματς στα ίσα, και ένα λεπτό αργότερα ο Γιάννης Φουντούλης έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Εθνική.

Οι Μαγυάροι έχασαν πέναλτι με τον Ζάλαγκι, όμως ο Βάργκα έκανε λίγο αργότερα το 4-4. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του παιχνιδιού.

Εκεί καθάρισαν οι παλιοσειρές της Ουγγαρίας. Γιάνσικ και Ντένες Βάργκα πέτυχαν τα μοναδικά τέρματα της περιόδου και διαμόρφωσαν το τελικό 6-4 υπέρ των Μαγυάρων.

Ουγγαρία - Ελλάδα 6-4

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-0, 1-2, 2-0

Ουγγαρία: Λεβάι, Άνγκιαλ, Μάνχερτζ, Κόναρικ, Βάμος, Νάγκι, Ζάλανκι 1, Φέκετε, Νέμετ, Βάργκα 2, Γιάνσικ 2, Βιγκβάρι 1, Βόγκελ

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνάς, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Χαλυβόπουλος, Τζωρτζάτος

Keywords
Τυχαία Θέματα