Wimbledon: Μείωση κατά 5% στα χρηματικά έπαθλα

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μειώσουν κατά 5% τα έπαθλα στο φετινό τουρνουά, ενώ αντίθετα  αναμένεται να τα αυξήσουν στους παίκτες με χαμηλότερη κατάταξη που θα αγωνιστούν στους πρώτους γύρους. 

To All England Law Tennis Club (AELTC) ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (17/6) ότι τα φετινά χρηματικά έπαθλα θα φτάσουν το πόσο των 35.000.000 λιρών κάτι που σημαίνει

ότι θα μειωθούν κατά 5,2% σε σχέση με το 2019. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι νικητές στα απλά (ανδρών-γυναικών) θα πάρουν από περίπου 1.700.000 λίρες με τη μείωση να φτάνει το 28% σε σχέση με το 2019 φτάνοντας στα επίπεδα του 2014.

“Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τους παίκτες του Tour, σκοπός μας είναι η στήριξη στους παίκτες που θα αγωνιστούν στους 1ους γύρους του τουρνουά.” ανέφερε η ανακοίνωση του AELTC. 

Πάντως σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τα στοιχεία του AELTC, τα χρηματικά έπαθλα θα αυξηθούν (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το ποσοστό), από τη φάση των προκριματικών μέχρι και τα προημιτελικά. Στα ημιτελικά τα έπαθλα θα είναι μειωμένα κατά το 1/5 από το 2019 φτάνοντας συνολικά τις 930.000 λίρες. 

The post Wimbledon: Μείωση κατά 5% στα χρηματικά έπαθλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα