Wimbledon: Ιστορική νίκη για Ρούμπλεφ

16:50 2/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα βρεθεί στους “16” του Wimbledon, για 1η φορά στην καριέρα του, με τον Ρώσο να επικρατεί του Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 5-7, 6-4, 6-2. 

Ο Νο7 του κόσμου πίεσε σε μεγάλο βαθμό το service του Φονίνι (5/13), ενώ από την άλλη κατάφερε να περιορίσει τις απειλές του Ιταλού σβήνοντας τα 7/9 break-points. 

Ο Ρώσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 35 winners και 28 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Φονίνι έφτανε τους 43 winners και 43 αβίαστα, με τα περισσότερα να έρχονται στο 1ο set

στο οποίο το service του Ιταλού δοκιμάστηκε πολλές φορές. 

Μάλιστα μέχρι να κάνει ο Ρούμπλεφ το break, ο Φονίνι έσβησε 5 break-points κάνοντας ένα μεγάλο hold (3-3). Από εκεί και πέρα όμως ο Ρώσος κατέκτησε τα υπόλοιπα 3 games φτάνοντας στο 1-0. 

Το 2ο set ήταν και το πιο συναρπαστικό με τον Ρούμπλεφ να προηγείται με 4-2, αλλά τον Φονίνι να παίρνει τα 5 από τα επόμενα 6 games κάνοντας το 1-1 σε ένα set που ο Ρούμπλεφ “πληγώθηκε” από τις προσεγγίσει στο φιλέ (4/12). 

Στο 3ο σκέλος του αγώνα ο Ρώσος αρκέστηκε τελικά σε ένα break (3-2) προηγήθηκε και πάλι με 4-2, αλλά αυτή τη φορά κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του set, αν και μετά από 2 set-points χρειάστηκε να σβήσει έναν break-point για να κλείσει το set

To επόμενο set ήταν το πιο εύκολο και το πιο σύντομο χρονικά (35 λεπτά), με τον Ρούμπλεφ να κάνει πάρτι στο κορτ, κατακτώντας τα 5 από τα πρώτα 6 games (5-1) και τον Φονίνι να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. 

Ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος συνεχίζει την εκπληκτική του σεζόν στο γρασίδι (7-1) θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τον νικητή από την αναμέτρηση του Ντιέγκο Σβάρτσμαν με τον Μάρτον Φούτσοβιτς….

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Wimbledon: Ιστορική νίκη για Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα