WTA: Ούτε το 2022 τουρνουά στην Κίνα

Σε… μαύρη περιοχή εξελίσσεται η Κίνα για το γυναικείο Tour. Μετά τις συνεχείς αναβολές τουρνουά ελέω Covid-19, η WTA αποφάσισε να βγάλει οριστικά έξω από το καλεντάρι του 2022, όλες τις διοργανώσεις στη χώρα, ελέω… Σουάι Πενγκ.

Όσο οι άνθρωποι της WTA δεν πείθονται για την ανεξαρτησία της πρώην τενίστριας, κι όσο δεν παίρνουν τις απαντήσεις που θέλουν για τον τρόπο ζωής, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ελευθερίες της Πενγκ,

έκαναν γνωστό πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί τουρνουά στην Κίνα.

Από το 2019 έχουν να λάβουν χώρα αγώνες στην Ασία και ούτε το 2022 θα επιστρέψει το τένις στην Κίνα.

Πάντως, στην ανακοίνωση της WTA, τονίζεται πως το γυναικείο Tour δεν σκοπεύει να φύγει για πάντα από τη χώρα. Απλά, αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατον να υποστηρίξει τουρνουά εκεί, όσο η υπόθεση Πενγκ είναι ακόμη… περίπλοκη.

Μάλιστα, η WTA επισημαίνει: “Δεν έχουμε δει την Πενγκ από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί της εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση για να επιστρέψει η ισορροπία και να μπορέσουμε να γυρίσουμε σε αυτές τις χώρες της Ασίας, για να διοργανώσουμε events”.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό το καλεντάρι της WTA μετά το καλοκαίρι, όμως ξεκαθάρισε πως τουρνουά στην Κίνα, δεν θα υπάρξει.

The post WTA: Ούτε το 2022 τουρνουά στην Κίνα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα