Τζόκοβιτς: “Ζητώ συγνώμη στον κόσμο για το 3ο σετ” (vid)

Παρά την ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Serbia Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλησε να κρατήσει μόνο τα θετικά από την εβδομάδα στο τουρνουά της πατρίδας του, λέγοντας ότι υπάρχει εξέλιξη, έστω και με αργούς ρυθμούς.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, αγωνίστηκε μόλις στο τρίτο του τουρνουά φέτος και πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές ανατροπές στο Serbia Open, πριν ηττηθεί με 6-2, 6-7(4), 6-0 από τον Ρούμπλεφ στον τελικό της Κυριακής.

“Πρέπει

να δω τα θετικά. Έπαιξα στον τελικό μπροστά στους συμπατριώτες μου. Ήταν κρίμα που στο 3ο σετ έμεινα από δυνάμεις και δεν μπόρεσα να δώσω τη μάχη. Συγχαρητήρια στον Αντρέι για μια ακόμη σπουδαία εβδομάδα. Ανήκει στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

“Θα μπορούσα να είχα αποκλειστεί από το πρώτο ματς, οπότε μετά από τέσσερα δύσκολα ματς των τριών σετ, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι κουρασμένος. Οι νίκες στα τρία προηγούμενα παιχνίδια μου πριν τον τελικό, θα μου δώσουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν” είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Ήταν η 3η ήττα του Τζόκοβιτς στη χρονιά, μετά από αυτή κόντρα στον Γίρι Βέσελι στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships και στον εναρκτήριο αγώνα του στο Monte Carlo Masters απέναντι στον μετέπειτα φιναλίστ Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα.

“Δεν ένιωθα τόσο κουρασμένος, μέχρι το τέλος του 2ου σετ. Στο 5-4 κάναμε ένα μεγάλο game και από κει και πέρα δεν ένιωθα πολύ καλά. Πιστεύω έπαιξα καλά στο tie break. Βγήκα έξω για να παλέψω σε ένα ακόμη σετ αλλά δεν ήταν τόσο ευχάριστο για το κοινό να βλέπει αυτή την εικόνα στο court, οπότε ζητάω συγνώμη γι’αυτή την εμπειρία. Ξέρω ότι ο κόσμος περίμενε από εμένα να παλέξω και να προσπαθήσω για τη νίκη. Όμως, δεν ήταν εφικτό αυτή τη φορά” πρόσθεσε ο 34χρονος Σέρβος.

Ο κάτοχος 86 τίτλων στο ATP Tour, 20 εκ των οποίων σε Grand Slam, θα επιστρέψει στο Mutua Madrid Open (01/05), ελπίζοντας να είναι ακόμα πιο έτοιμος πλησιάζοντας στο Roland Garros που καλείται να υπερασπιστεί.

“Τα πράγματα εξελίσσονται αργά αλλά σταθερά” είπε κλείνοντας ο Τζόκοβιτς, την τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.

The post Τζόκοβιτς: “Ζητώ συγνώμη στον κόσμο για το 3ο σετ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα