WTA Finals: Πρεμιέρα με πρόβλημα το υψόμετρο

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το τελευταίο τουρνουά της σεζόν στο WTA Tour. Η  Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό φιλοξενεί το WTA Finals και σήμερα θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική για το Group B στο οποίο συμμετέχουν οι Κρεϊτσίκοβα, Πλίσκοβα, Μουγκουρούθα και Κονταβέιτ.

Το τουρνουά επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο WTA Tour καθώς το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση στη Σένζεν και αναγκάστηκε να μετακινηθεί, λόγω του περιορισμού

μετακινήσεων στην Κίνα.

Το μεγάλο υψόμετρο της Γουαδαλαχάρα και ο λεπτός αέρας, αναμένεται να δυσκολέψουν τις προσπάθειες των 8 φιναλίστ καθώς οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές στα 1,500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam, Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, είπε πως έχει παίξει ξανά στο Μεξικό αλλά όχι σε παρόμοιες συνθήκες.

“Δεν έχω παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν, σε τέτοιο υψόμετρο. Έχω παίξει καλό τένις στο παρελθόν στο Μεξικό. Δυσκολεύομαι να συνηθίσω τις συνθήκες γιατί δεν έχω συναντήσει στο παρελθόν κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να συνηθίσω το κοντρόλ της μπάλας και πιστεύω ότι είναι δύσκολο για όλους” είπε η Ισπανίδα που την Τετάρτη (22:00GR) αντιμετωπίζει το Νο2 του ταμπλό και πρωταθλήτρια του Γαλλικού Όπεν, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Δηλώσεις για τις συνθήκες διεξαγωγής του τουρνουά έκανε και η Μαρία Σάκκαρη που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο WTA Finals και θα αγωνιστεί την Πέμπτη κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ (22:00GR).

“Ξέραμε ότι έχει υψόμετρο 1,500 μ. εδώ. Ξέραμε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε. Προσωπικά ξέρω ότι ίσως δεν μπορώ να παίξω το καλύτερό μου τένις αλλά πρέπει να το δεχτώ. Μερικές φορές κάνεις κάποια λάθη που δεν συνηθίζεις να κάνεις στο επίπεδο της θάλασσας” είπε η Μαρία.

Το Νο1 της διοργάνωσης, λόγω της απουσίας της Άσλει Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα δήλωσε σοκαρισμένη την πρώτη φορά που προπονήθηκε.

“Την πρώτη ημέρα ήμουν σε σοκ καθώς δεν μπορούσα να κοντρολάρω καθόλου τη μπάλα. Προσπάθησα να προσαρμόσω την τάση του πλέγματος της ρακέτας μου και να βρω τα καλύτερα δυνατά κιλά. Νομίζω μέρα με τη μέρα είμαι καλύτερα” τόνισε η Λευκορωσίδα.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-9h)

The post WTA Finals: Πρεμιέρα με πρόβλημα το υψόμετρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα