WTA Awards: Ξεχώρισαν Μπάρτι και Κρεϊτσίκοβα

Η WTA ανακοίνωσε την Τρίτη (7/12) της νικήτριες των βραβείων του 2021, όπως αυτά ψηφίστηκαν από τα μέλη των διεθνών ΜΜΕ

Τα βραβεία κατανεμήθηκαν σε 5 κατηγορίες: Παίκτρια της χρονιάς, Καλύτερες παίκτριες διπλού της χρονιάς, Πιο βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς, Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς και Καλύτερη επανεμφάνιση της χρονιάς.

Η Νο1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι αναδείχθηκε η καλύτερη παίκτρια για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κερδίζοντας το συγκεκριμένο

βραβείο για 2η φορά μετά το 2019. 

Η Αυστραλή το 2021 κέρδισε το 2ο Grand Slam στην καριέρα της (Wmbledon), ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στο Miami Open, με τους τίτλους:  Yarra Valley Classic ( Μελβούρνη), Porsche Tennis Grand Prix (Στουτγάρδη) και Western & Southern Open (Σινσινάτι) να συμπληρώνουν τους 5 συνολικά που κατέκτησε φέτος. 

Να σημειωθεί ότι η Μπάρτι κατάφερε να τερματίσει τη χρονιά στο Νο1 κάτι που συνέβη για 3η σερί σεζόν. 

Δύο βραβεία για Κρεϊτσίκοβα

Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα επίσης ξεχώρισε στα φετινά βραβεία κατακτώντας εκείνο της καλύτερης ομάδας στο διπλό μαζί με την Κατερίνα Σινιάκοβα κερδίζοντας συνολικά 4 τίτλους συμπεριλαμβανομένων του 3ου Grand Slam στην καριέρα τους (Roland Garros), αλλά κι εκείνο στους τελικούς της WTA στη Γουαδαλαχάρα. 

Η Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε και το βραβείο της πιο βελτιωμένης παίκτριας της χρονιάς, με την Τσέχα να κάνει απίθανα πράγματα στο πρώτο μισό της σεζόν κερδίζοντας τους τρεις πρώτους τίτλους στης στην WTA με αποκορύφωμα το Roland Garros στο Παρίσι. 

Θυμίζουμε ότι η Τσέχα τενίστρια έκανε φέτος ντεμπούτο στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης φτάνοντας μάλιστα και μέχρι το Νο3 του κόσμου(!) λίγο πριν την έναρξη των τελικών της WTA στο Μεξικό, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Βραβεία για Ραντουκάνου και Ναβάρο 

Αναμφίβολα η Έμμα Ραντουκάνου ήταν η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς με την 18χρονη να γράφει ιστορία κατακτώντας τον τίτλο στο US Open ξεκινώντας μάλιστα από τα προκριματικά και χωρίς να χάσει set για 10 αναμετρήσεις! 

Στα αξιοσημείωτα για τη φετινή πορεία της Βρετανίδας το γεγονός ότι ξεκίνησε στην αρχή του 2021 από το Νο343 ολοκληρώνοντας τη σεζόν στο Νο19 του κόσμου! 

Όσο για το βραβείο της καλύτερης επανεμφάνισης της χρονιάς, αυτό ανήκει στην Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο. Η Ισπανίδα σχεδίαζε να αποσυρθεί από το τένις το 2020, κάτι που δεν έκανε λόγω πανδημίας. 

Στη συνέχεια διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin (Σεπτέμβριος 2020) και αφού κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα της με τους δικούς της όρους επιστρέφοντας στο Tour το 2021 για το τελευταίο αντίο.

Αγωνίστηκε τόσο στο Roland Garros, όσο και στο Wimbledon, με την τελευταία της παράσταση να είναι στους τελικούς του Billie Jean King Cup στην Πράγα, αποχαιρετώντας το τένις. 

WTA Awards 2021

Καλύτερη παίκτρια της χρονιάς: Άσλέι Μπάρτι (Αυστραλία)Καλύτερη ομάδα διπλού της χρονιάς: Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα/Κατερνία Σινιάκοβα (Τσεχία)Πιο βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς: Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία)Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς: Έμμα Ραντουκάνου (Μ. Βρετανία)Καλύτερη επανεμφάνιση της χρονιάς: Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο (Ισπανία)

Θάνος Σταθόπουλος

The post WTA Awards: Ξεχώρισαν Μπάρτι και Κρεϊτσίκοβα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα