US Open: Πρεμιέρα για Σάκκαρη στη Νέα Υόρκη

Η ώρα για τη Μαρία Σάκακρη έφτασε. Η 3η ελληνική παρουσία στο US Open θα ριχτεί στη μάχη (18:00 GR) με στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά και το απόλυτο 3/3 μετά από την μεγάλη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά και την εκπληκτική νίκη της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου. 

Η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στο 1ο παιχνίδι του court 10 απέναντι στην Ουκρανή και Νο55 του κόσμου Μάρτα Κόστιουκ κόντρα στην οποία θα παίξει για πρώτη φορά. 

Η Κόστιουκ είχε κάνει μια εξαιρετική πορεία στο Roland Garros

φτάνοντας μέχρι τον 4ο γύρο όπου ηττήθηκε από την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σφιόντεκ, αφού όμως είχε βγάλει εκτός στον 1ο την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. 

Πριν από 2 εβδομάδες, στο Σινσινάτι, η Ουκρανή είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο όπου αποκλείστηκε από την Ρωσίδα Βαρβάρα Γκράτσεβα με ανατροπή.

Από τη μεριά της η Σάκκαρημ η οποία επίσης είχε κάνει μια ιστορική πορεία στο Roland Garros, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να προχωρήσει πέρα από τον 3ο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 1000άρι τουρνουά του Μόντρεαλ. 

Στο Σινσινάτι η 26χρονη αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο κόντρα στην πρώην Νο1 του κόσμου Αντζελίκ Κέμπερ στα 2 set

Γενικά η Κόστιουκ μετράει 6-4 στα τελευταία 10 παιχνίδια, την ίδια ώρα που η Σάκκαρη έχει ρεκόρ 5-5. 

Πρεμιέρα για Μπάρτι και Αντρεέσκου

Εκτός από την αναμέτρηση της Σάκκαρη, το Arthur Ashe θα φιλοξενήσει σημαντικά παιχνίδια, με την Νο1 του κόσμο Άσλεϊ Μπάρτι να αντιμετωπίζει την Ρωσίδα Βέρα Ζβονάρεβα, στο τελευταίο παιχνίδι του πρωινού προγράμματος.

Πρεμιέρα θα κάνει και η Μπιάνκα Αντρεέσκου, με την κάτοχο του τίτλου το 2019 να αντιμετωπίζει τη φορμαρισμένη και “ασημένια” στο διπλό γυναικών στο Τόκιο, Βικτόρια Γκόλουμπιτς σ’ ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο για την Καναδή. 

Στο Louis Armstrong θα παίξει η επίσης εξαιρετική το τελευταίο διάστημα Καρολίνα Πλίσκοβα που θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Κέιτι ΜακΝάλι, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο αγώνας της “χρυσής” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντιτς που θα παίξει απέναντι στην Αράντσα Ρους από την Ολλανδία. 

Ξεκίνημα για Τζόκοβιτς

Όλα τα φώτα φυσικά θα είναι στραμμένα στο 1ο παιχνίδι του βραδινού προγράμματος στο ταμπλό των ανδρών με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Δανό Χόλγκερ Ρουν, με τον Σέρβο να είναι έτοιμος να κάνει το ένα από τα συνολικά επτά βήματα που επιβάλλονται για το 21o Grand Slam, που θα είναι παράλληλα και Calendar Slam

Στο πρώτο παιχνίδι του Arthur Ashe θα αγωνιστεί ο πλέον φορμαρισμένος τενίστας αυτό το διάστημα, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος μετά από το Τόκιο και το Σινσινάτι θέλει να κατακτήσει και το US Open το οποίο πέρσι το από τον Ντόμινικ Τιμ, αν και προηγήθηκε με 2-0 sets.

Αντίπαλός του θα είναι ο Αμερικανός Σαμ Κουέρι, ένας big-server που μπορεί να κάνει τη ζημιά στον οποιοδήποτε με το μονότονο στιλ παιχνιδιού το οποίο στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο service του.

Από εκεί και πέρα ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ θα παίξει απέναντι στον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις, ενώ ο Ματέο Μπερετίνι θα παίξει κόντρα στον έμπειρο Γάλλο, Ζερεμί Σαρντι. 

Πρεμιέρα θα κάνει ο Γκαέλ Μονφίς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Φεντερίκο Κόρια σε ένα πολύ ενδιαφέρον και θεαματικό ζευγάρι, ενώ αρκετά δύσκολο έργο θα έχει ο Κάρεν Χατσάνοφ, με τον “ασημένιο” του Τόκιο να παίζει απέναντι στον φορμαρισμένο Νοτιαφρικανό Λόιντ Χάρις. 

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post US Open: Πρεμιέρα για Σάκκαρη στη Νέα Υόρκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα