Tennis Europe: Βγήκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Ηράκλειο

Με τους αγώνες της φάσης των “16” συνεχίστηκε η δράση στο διεθνές τουρνουά U14 Juniors που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Ηράκλειο, σε μια ημέρα που είχαμε 5 ελληνικές προκρίσεις στην 8άδα σε αγόρια και κορίτσια. 

Ο Νο2 του ταμπλό Ραφαήλ Παγώνης επικράτησε του Ισραηλινού Ούρι Στρέτινερ με 6-4, 6-1 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό και Νο5 του ταμπλό, Λις Κάλιν που με τη σειρά

του κέρδισε τον Ρώσο Αλιακσάντρ Βιαρσότσκι με 6-2, 6-0. 

Στην 8άδα πέρασε και ο Νο3 του ταμπλό Αλέξανδρος Αυγέρης που επικράτησε του Ιταλού Ματέο Καμπάνα με 6-3, 6-4 και στα προημιτελικά θα παίξει κόντρα στον Γάλλο και Νο10 του ταμπλό, Αντρέα Παρνέ που την Τετάρτη κέρδισε τον Ισραηλινό Σάι Άαρον με 7-6(10), 6-3. 

Μάλιστα για λογαριασμό του νεαρού Έλληνα τενίστα, διοργανώθηκε ένα μίνι πάρτυ για τα γενέθλια του (Τρίτη), με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων που συμμετάσχουν στο τουρνουά του Ηρακλείου σε μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή. 

Στα προημιτελικά θα αγωνιστεί και ο Νο7 του ταμπλό Γιάννης Μοτσάκος, μετά τη νίκη του απέναντι στον Ολλανδό και Νο12 του ταμπλό, Λόρενς Ντρίβερ με 3-6, 6-4, 7-6(6) μετά από μια μεγάλη μάχη. Στη συνέχεια ο Μοτσάκος θα παίξει κόντρα στον Νο1 του ταμπλό τον Βούλγαρο Γκεόργκι Γκεοργκίεφ, ο οποίος κέρδισε τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη με 6-1, 6-1. 

Πολύ μεγάλη πρόκριση σημείωσε και ο Θάνος Χαιρόπουλος, επικρατώντας του Νο8 του ταμπλό Τζέρι Κουτσογιώργου με 6-2, 6-3 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό και Νο4 του ταμπλό, Ροζέρ Φερμπέετ, που την Τετάρτη απέκλεισε τον Στέλιο Ξενικάκης, ο οποίο εγκατέλειψε στα μισά του 1ου set με το Ολλανδό να προηγείται με 4-2. 

Στα κορίτσια η μοναδική παίκτρια που κατάφερε να συνεχίσει ήταν η Νο1 του ταμπλό Λύδια Παναγιωτίδου, που επικράτησε της Ρωσίδας Αλεξάντρα Βολομπουέβα με 6-1, 6-0 παίρνοντας τη πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή και Νο5 του ταμπλό, Φένις, που κέρδισε την Κύπρια και Νο9 του ταμπλό, Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου με 6-1, 6-1.

Αντίθετα εκτός συνέχειας βρέθηκε η Βασιλική Ταντίλη που έχασε από την Ισραηλινή και Νο7 του ταμπλό, Οφίρ Μάνχαρντ με 6-0, 6-0, αλλά και η Κωνσταντίνα Βολονάκη με την Νο8 το ταμπλό να γνωρίζει την ήττα από την Ισραηλινή και Νο12 του ταμπλό, Λιόρ Γιάβετζ με 6-3, 6-3. 

Προκρίσεις είχαμε και στα διπλά με τους Κουτσογιώργο/Μοτσάκο να κερδίζουν τους Δημητράκα/Καλπαξίδη με 6-3, 5-7, 10-8 παίρνοντας τη πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους τους Ολλανδούς και Νο1 του ταμπλό Ντρίβερ/Φερμπέετ. 

Στους “8” πέρασαν και οι Χαιρίπουλος/Παγώνης που επικράτησαν των Ισραηλινών Άαρον/Κέρμις με 6-1, 6-2 και στη συνέχεια θα παίξουν απέναντι των Νο4 του ταμπλό, Εσενταγλί (Τουρκία)/Γκορέτσκι (Ουκρανία), για την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Στη φάση των “8” προχώρησαν και οι Αυγέρης/Λυκουρέσης μετά τη νίκη που σημείωσαν την Τετάρτη κόντρα στους Ισραηλινούς Στρέτινερ/Σεκέλι με 6-4, 6-3 με τους Νο3 του ταμπλό να παίζουν την Πέμπτη για τη πρόκριση στην 4άδα απέναντι στους Βρετανούς Κάντι/Ρίλεϊ. 

Στα διπλά των κοριτσιών οι Νο1 του ταμπλό Παναγιωτίδου/Βολονάκη κέρδισαν την Τετάρτη τις Μπουρζέ (Γαλλία)/Στοϊτσκόβα (Βουλγαρία) με 7-5, 6-0 και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τις Νο6 του ταμπλό Γιαβετζ (Ισραήλ)/Παπαγαπητού που με τη σειρά τους κέρδισαν τις Μπόκα (Ρουμανία)/Φεντέρσκι (Γερμανία) με 6-3, 6-1. 

Στα προημιτελικά θα αγωνιστούν και οι Γκλαβά/Μοτζμανασβίλι (Γεωργία) με τις Νο6 του ταμπλό να επικρατούν των Δενδραλίδη/Βασιλάκη με 6-3, 6-7(5), 10-5 παίρνοντας το εισιτήριο για την 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τις Μάνχαρντ (Ισραήλ)/Βολομπουέβα (Ρωσία). 

Στα προημιτελικά πέρασαν και οι Αγουρίδα/Χάφστρομ (Σουηδία) μετά τη νίκη του επί των Κουκούτση/Τσαντίλη με 2-6, 6-4, 10-6 και την Πέμπτη θα παίξουν κόντρα στις Φους (Γαλλία)/Προντάνοβιτς (Σερβία) με στόχο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά. 

The post Tennis Europe: Βγήκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Ηράκλειο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα