Gstaad Open: Πρώτος τίτλος για τον Κατσίν (vid)

Τον πρώτο τίτλο του στο Tour κατέκτησε ο Πέδρο Κατσίν, καθώς κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή στον τελικό του Swiss Open τον Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, 3-6, 6-0, 7-5, και να στεφθεί πρωταθλητής έπειτα από δύο ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

Ο 28χρονος Αργεντινός συμμετείχε για πρώτη φορά στο ATP 250 τουρνουά της Ελβετίας, και κατάφερε να πετύχει το απόλυτο των νικών για να πάρει τον τίτλο, χάνοντας μόλις ένα set μέχρι τον θρίαμβο, και αυτό στον τελικό.

Τέλειωσε

τον αγώνα με 7 άσους και 5 διπλά λάθη, σε αντίθεση με τον 35χρονο Ισπανό αντίπαλό του, που ολοκλήρωσε το ματς με μόλις έναν άσο και δύο διπλά σφάλματα. Αμφότεροι κινήθηκαν σε ποσοστά του 65-70%, τόσο πίσω από το 1ο service, όσο και από το 2ο.

Αναφορικά με την εξέλιξη του τελικού, στο 1ο set δεν άργησε ο No79 του κόσμου να πάρει τον έλεγχο, πραγματοποιώντας το πρώτο break στο 3ο game, και γρήγορα απέκτησε ασφαλή διαφορά (3-1). Κράτησε την απόσταση ως έχει, και με ένα 2ο break στο φινάλε, ο Βινόλας έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο μέρος όμως, ο Κατσίν ήταν καταγιστικός στη Roy Emerson Arena, και χωρίς να χαρίσει ούτε game στον Ισπανό έκανε το bagel για την ισοφάριση, ώστε να κριθεί ο τίτλος στο decider (6-0).

Εκεί, με τον Κατσίν να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό κάνοντας ξανά άμεσα break (2-0), έδειχνε πως το παιχνίδι δεν έχει γυρισμό για τον Ισπανό, που βρήκε break σχεδόν την τελευταία στιγμή, και αποσόβησε (προσωρινά) τον κίνδυνο της ανατροπής (4-4).

Μέχρι το 10ο game οι ισορροπίες παρέμεινα στο ακέραιο (5-5), για να γράψει τον ιδανικό επίλογο ο No90 της παγκόσμιας κατάταξης, που βρήκε το 5ο του break μετά από δύο BP, και στο φινάλε να πάρει τον τίτλο έχοντας στη διάθεσή του 2 championship point (7-5).

GSTAAD OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Gstaad Open: Πρώτος τίτλος για τον Κατσίν (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα