Santa Marina Cup: Στον τελικό η εκπληκτική Ματούλα!

Ούτε η βροχή δεν μπόρεσε να σταματήσει την εξαιρετική πορεία της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία κέρδισε και την 18χρονη Νοτιοκορεάτισσα Γεονγού Κου με 2-6, 6-3, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον πρώτο τελικό ITF της καριέρας της, στο τουρνουά των 15.000$ στη Σωζόπολη (Βουλγαρία).

Μπορεί ο ημιτελικός να ήταν αρκετά περιπετειώδης, με την Ματούλα να στέκεται αρκετά άτυχη, καθώς διεκόπη λόγω βροχής στο 3ο set κι ενώ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν μπροστά με 5-3 στο service της

Κου (40/30).

Οι δύο τενίστριες επέστρεψαν την Κυριακή, με την Ματούλα να κλείνει την αναμέτρηση, αλλά και το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και θα αγωνιστεί σε λίγη ώρα, απέναντι στην Σλοβάκα, Νο1 του ταμπλό, αλλά και πρώην Νο178 του κόσμου Νάστια Κολάρ.

Στον ημιτελικό η Ματούλα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στο service της καθώς δεν κατάφερε να φτάσει σε hold (0/4) κερδίζοντας παράλληλα μόλις 9 πόντους (9/27). Η Κου κατέκτησε το set σε 37 λεπτά, όμως από εκεί και πέρα τα δεδομένα άλλαξαν…

Στο 2ο set η Ματούλα κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 3-1, με την αντίπαλό της να απαντάει ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ωστόσο το καθοριστικό break ήρθε λίγο αργότερα με την 24χρονη να κάνει το 4-3 κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο service της λίγο αργότερα παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 2 games (5-3), για να κλείσει το set με νέο break ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Ματούλα συνέχιζε να πιέζει το service της Κου (8/14 συνολικά break-points) και στο decider. Μπορεί να δέχθηκε break στο πρώτο της service-game, όμως στη συνέχεια κέρδισε τα επόμενα 5 games (5-1) για να σφραγίσει την πρόκριση, αλλά και το εισιτήριο για τον τελικό.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Santa Marina Cup: Στον τελικό η εκπληκτική Ματούλα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα