Rome Masters: Ο Μεντβέντεφ κέρδισε ξανά τον Ζβέρεφ (vids)

Μετά το Indian Wells και το Monte Carlo Masters ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κέρδισε ξανά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αυτή τη φορά με 6-2, 6-7(3) εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά της Ρώμης για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Με αυτή τη νίκη ο Ρώσος έφτασε τις 36 στη σεζόν (36-6), αλλά και την 9η απέναντι στον Ζβέρεφ (9-6). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν 8η του Ρώσου κόντρα στον Γερμανό στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις τους! 

Ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service περνώντας το 62% των πρώτων

από τα οποία κέρδισε το 82% των πόντων που διεκδίκησε (36/44), ενώ κυριάρχησε στα μεσαία (5+ χτυπήματα) και μεγάλα (9+ χτυπήματα) ράλι. 

Ο πρώην Νο1 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 15 winners και μόλις 16 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Ζβέρεφ είχε 27 winners και 33 λάθη. 

Στο 1ο σετ ο Μεντβέντεφ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, παραχωρώντας μόλις 4 πόντους από το service του και βρίσκοντας 2 break (1-0, 5-2), έκλεισε το set σε 33 λεπτά αφού πρώτα όμως έσβησε break-point του Ζβέρεφ τη στιγμή που σέρβιρε για το set

Στο 2ο σκέλος του αγώνα το παιχνίδι “άναψε” από τα μέσα του set με τον Μεντβέντεφ να βρίσκει break (4-3), αλλά τον Ζβέρεφ να το παίρνει άμεσα πίσω παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος προηγήθηκε με 40/0, ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Στη συνέχεια ο Γερμανός προσπάθησε να πάρει το set στο service του Μεντβέντεφ φτάνοντας σε set-point, ωστόσο ο Μεντβέντεφ το έσβησε ισοφαρίζοντας και πάλι σε 5-5. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Ρώσος έκανε πρώτος mini-break (3/1), αλλά το έδωσε πίσω με διπλό λάθος (3/3). 

Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος πόντος του Ζβέρεφ στο φετινό τουρνουά με τον Μεντβέντεφ να κατακτά τους επόμενους 4 πόντους σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην 8άδα όπου θα αντιμετωπίσει τον επίσης Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Rome Masters: Ο Μεντβέντεφ κέρδισε ξανά τον Ζβέρεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα