Roland Garros: Η Μέρτενς απέκλεισε την Πεγκούλα (vid)

14:45 2/6/2023 - Πηγή: Tennis24

Σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση στις “16” του Roland Garros για την Ελίς Μέρτενς, που έβγαλε εκτός συνέχειας την Τζέσικα Πεγκούλα, κερδίζοντάς την με 6-1, 6-3, μέσα σε μία ώρα και 22 λεπτά αγώνα.

Η 27χρονη τενίστρια από το Βέλγιο κατάφερε να σπάσει το service της No3 του κόσμου 5 φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, και να πάρει μία πολύτιμη πρόκριση στον επόμενο γύρο του

2οu Major της χρονιάς, αφήνοντας εκτός ένα από τα φαβορί.

Στο 1ο set, η Μέρτενς κυριάρχησε στο στο Phillipe Chatrier, πραγματοποιώντας σερί με 5/5 κερδισμένα games, “κλειδώνοντας” το προβάδισμα νίκης. Στο 6o game η Αμερικανίδα μείωσε προσωρινά με το πρώτο της love game (40-0), αλλά δεν αποσόβησε την απώλεια του 1ου set, καθώς έμεινε στους δύο πόντους στη συνέχεια (6-1).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, αμφότερες οι δύο παίκτριες ξεκίνησαν με break, ενώ υπερασπίστηκαν το service τους σε δύο περιπτώσεις εκατέρωθεν, για να παραμείνει το ισόπαλο σκορ μέχρι το 6ο game (3-3).

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η No28 του κόσμου (και No6 στα διπλά), έκανε νέο καθοριστικό σερί με 3/3 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο νέα break, για να πάρει μία εμφατική straight νίκη στην Γαλλική πρωτεύουσα (6-3).

| Elise Mertens doet het! De Belgische verslaat nummer drie van de wereld Jessica Pegula met 6-1 6-3. #RolandGarros

Grand Slams kijk je op discovery+ pic.twitter.com/FUWQUnjiXN

Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) June 2, 2023

Σε ένα ακόμα εξίσου ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, η Ντάρια Κασάτκινα δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην Πέυτον Στερνς, και την κέρδισε με 6-0, 6-1 σε 55 λεπτά αναμέτρησης, για να οριστικοποιήσει την παρουσία της στον 4ο γύρο.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Η Μέρτενς απέκλεισε την Πεγκούλα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα