Roland Garros: Είναι ένας ονειρεμένος τελικός

Ο Άλεξ Κορέτα, Eurosport tennis expert, μίλησε για τον μεγάλο Κυριακάτικο τελικό ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίον χαρακτήρισε “Dream Final”.

“Για μένα είναι ένας τελικός όνειρο. Είναι το Νο1 απέναντι στο Νο2 του κόσμου. Και οι δύο κυνηγάνε τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ράφα ψάχνει το 13ο τρόπαιο στο Παρίσι και ο Νόβακ τον 18ο Grand Slam

της καριέρας του, οπότε όποιος κι αν νικήσει θα έχει πολύ ενδιαφέρον για το τένις. Ότι και να γίνει την Κυριακή, το τένις θα κερδίσει από αυτόν τον τελικό. Νομίζω ότι ήταν το τέλειο σενάριο για το Roland Garros. Μετά τα όσα περάσαμε αυτή τη χρονιά, χρειαζόμασταν αυτό το ματς. Είμαι ενθουσιασμένος για τον τελικό.

“Πιστεύω ότι το γεγονός ότι το παιχνίδι του Νόβακ διήρκησε περισσότερο απ’ότι περίμενε, θα του δώσει δύναμη και ρυθμό. Για να κερδίσει τον Ράφα, ξέρει ότι πρέπει να ξεπεράσει το όριο και αν δεν έχεις ξεπεράσει τα όρια για αρκετό καιρό, ίσως είναι δύσκολο. Δεν θα τον επηρεάσει η κούραση. Νομίζω ότι ο Νόβακ θα είναι έτοιμος για τη μάχη. Ξέρει ότι παίζει με τον καλύτερο στην ιστορία στο χώμα και έχει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημά μας.

“Και οι δύο γνωρίζουν ότι θα γράψουν ιστορία. Πιστεύω ότι θα έχουν άγχος και νευρικότητα γιατί ξέρουν ότι θα παίξουν για κάτι ξεχωριστό. Δεν είναι ένα απλό ματς, παίζουν για την ιστορία και νομίζω ότι θα δούμε κάτι εκπληκτικο την Κυριακή”

Αντίθετα, ο Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι ο Τζόκοβιτς θα είναι περισσότερο επηρεασμένος, μετά τον 5σετο ημιτελικό με τον Τσιτσιπά, ενόψει του τελικού.

“Για τον Νόβακ, αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό. Ξέρει ότι μπορούσε να κλείσει το ματς στα τρία σετ και δεν το έκανε. Ένα τέτοιο ματς, θα προσθέσει λίγο έξτρα κούραση στον Νόβακ για τον τελικό.

“Για τον τελικό πίστευα ότι ο Ράφα χρειάζεται περισσότερο να κάνει μια καλή εκκίνηση. Όμως, μετά το σημερινό ματς, πιστεύω ότι ο Νόβακ χρειάζεται πιο πολύ την σπουδαία εκκίνηση στον τελικό. Νομίζω ότι ο Ράφα που είδε τον Νόβακ να χάνει δύο σετ, έχει έναν ακόμη λόγο να παίξει στα όρια και παραπέρα στον τελικό”

The post Roland Garros: Είναι ένας ονειρεμένος τελικός appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα