“Απέναντι στον Νόβακ πρέπει να παίξω το καλύτερό μου”

Ο Ράφαελ Ναδάλ ξέρει ότι θα πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του την Κυριακή, αν θέλει να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να πανηγυρίσει για 13η φορά τον τίτλο στο Παρίσι.

Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, μετά τη straight sets νίκη επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον 1ο ημιτελικό της Παρασκευής και χωρίς να γνωρίζει για τον αντίπαλό του στον τελικό, μίλησε για το πιθανότερο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του κόσμου και παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να παίξει το καλύτερό του τένις για να μπορέσει να κερδίσει τον Νόλε

“Το μόνο που ξέρω είναι πως αν παίξω

με τον Νόβακ, θα πρέπει να κάνω το καλύτερό μου παιχνίδι. Αν δεν το καταφέρω αυτό, τότε θα βρεθώ σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέρω ότι αυτό είναι το γήπεδο στο οποίο παίζω πολύ καλά για πολλά χρόνια, οπότε αυτό βοηθάει. Αλλά την ίδια στιγμή, έχει εξίσου σπουδαίο ρεκόρ εδώ. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους.

“Όμως, είμαι εδώ για να συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο. Μου αρέσει να παίζω υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω το επόμενο βήμα. Νομίζω το έκανα σήμερα αλλά σίγουρα για την Κυριακή, δεν θα είναι αρκετό. Πρέπει να κάνω ένα ακόμα. Γι’αυτό ανυπομονώ. Θα δουλέψω σκληρά για να συμβεί” είπε χαρακτηριστικά ο 34χρονος Ισπανός που θα αγωνιστεί στον 28ο τελικό Grand Slam της καριέρας του, έχοντας ρεκόρ 19-8.

Ο Ράφα υπογράμμισε επίσης, ότι δεν μπορείς να βρίσκεσαι στον τελικό του Roland Garros χωρίς να υποφέρεις, όπως υπέφερε και ο ίδιος στο 3ο σετ της αναμέτρησης με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν όπου ο Αργεντίνος κατάφερε να πάει το σετ στο tie break.

“Δεν μπορείς να προσποιείσαι ότι είσαι στον τελικό του Γαλλικού Όπεν και να μην έχεις υποφέρει. Αυτό συνέβη στο 5-5 του 3ου σετ. Για να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τέτοια πράγματα, πρέπει να κερδίζεις ματς, πρέπει να είσαι μέρος αυτής της διαδικασίας ξανά. Είμαι αισιόδοξος και νιώθω αυτοεποίθηση” είπε.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post “Απέναντι στον Νόβακ πρέπει να παίξω το καλύτερό μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα