Roland Garros: Ακάθεκτη στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα (vid)

00:08 5/6/2023 - Πηγή: Tennis24

H Άρινα Σαμπαλένκα έπαιξε με τη φωτιά στο 1ο set απέναντι στην Σλόαν Στίβενς, ωστόσο κατάφερε έστω και δύσκολα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανίδας με 7-6(5), 6-4 μετά από μία ώρα και 43 λεπτά φτάνοντας στην πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Η Νο2 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας περίπου τους…πενταπλάσιους winners (24-5) από την Στίβενς, αλλά και σχεδόν τα διπλάσια

αβίαστα λάθη (40-19), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break, την ώρα που η Στίβενς είχε 3/5. 

Η Λευκορωσίδα έκανε ένα τρομακτικό ξεκίνημα κατακτώντας τα πρώτα 5 games (5-0), όμως από εκεί και πέρα τα πολλά λάθη της Σαμπλένκα, αλλά και η ψυχραιμία της Στίβενς χάρισαν στην Αμερικανίδα τα επόμενα 5 games ισοφαρίζοντας σε 5-5 σβήνοντας συνολικά 4 set-points! 

Μάλιστα στο tie-break η Στίβενς προηγήθηκε με 4/2 και 5/4, όμως στη συνέχεια η Σαμπαλένκα με 4 σερί πόντους έκανε το 7/3 κατακτώντας το 1ο set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set η Σαμπαλένκα βρήκε και πάλι πρώτη break (3-2) το οποίο εξαργύρωσε στη συνέχεια (4-2), αλλά και πάλι η Στίβενς αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το καθοριστικό break ήρθε αμέσως μετά για την Σαμπαλένκα η οποία πήρε κεφάλι στο set με 6-5, για να σφραγίζει την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα παίξει με την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα που νωρίτερα μέσα στην ημέρα επικράτησε της Ντάρια Κασάκτινα με 6-4, 7-6(5).



ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Ακάθεκτη στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα