Γκενκ – Αντβέρπ 2-2: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ φινάλε και ο τίτλος στην Αμβέρσα! (vid)

Το πρωτάθλημα Βελγίου είχε εξαιρετικό φινάλε με την Αντβέρπ να πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά το 1957, παίρνοντας τον απαραίτητο βαθμό της ισοπαλίας με το 2-2 στην εκπνοή του ματς με την Γκενκ. Ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα καθώς η Αντβέρπ, η Γκενκ και η Σεν Σιολουάζ ντύθηκαν “πρωταθλητές” κατά τη διάρκεια του ματς, ωστόσο η Αντβέρπ άρπαξε την “κούπα” με βολίδα του Τόμπι Αντερβάιρελντ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! Έτσι η ομάδα της Αμβέρσας πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν σε συνδυασμό με την απρόσμενη εντός

έδρας ήττα 1-3 της Σεν Ζιλουάζ απ’ την αδιάφορη τωβ πλέι οφ, Μπριζ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Γκενκ, σκοράροντας στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Τολού. Ο Κέρκ ισοφάρισε στο 58′ για την Αντβέρπ, ωστόσο η ομάδα του Φαν Μπόμελ έμεινε παθητική, καθώς εκείνη τη στιγμή πρωταθλήτρια ήταν η Σεν Ζιλουάζ που προηγούταν 1-0 της Μπριζ. Ο αρχηγός της Γκενκ Μπράιαν Χέινεν έγραψε το 2-1 στο 75′ και κάπου εκεί ξεκίνησε η κατάρρευση της Σεν Σιλουάζ που δέχτηκε τρία γκολ απ’ την Μπριζ. Το πρωτάθλημα ήταν πλέον στα χέρια της Γκενκ και οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι απ’ τους φίλους της ομάδας, ωστόσο όλοι πάγωσαν απ’ τη βολίδα του Άντερβάιρελντ στο 90+4′!

Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ πανηγύρισε το νταμπλ με την Αντβέρπ και αυτοί είναι οι πρώτοι τίτλοι της προπονητικής του καριέρας. Δεύτερη στην κούρσα κατέληξε η Γκενκ, η οποία θα είναι πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα