Review 2019: Ποιοι κέρδισαν πρώτη φορά τίτλο – VIDEO (Part 1)

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 15(!) συνολικά τενίστες κέρδισαν για πρώτη φορά τίτλο μέσα στο 2019, ο μεγαλύτερος αριθμός στη συγκεκριμένη κατηγορία από 1999 και μετά!

Κάθε επαγγελματίας τενίστας ονειρεύεται ακριβώς αυτή τη στιγμή στην καριέρα του!

Τη στιγμή δηλαδή που θα κερδίσει τον παρθενικό του τίτλο ATP ελπίζοντας ότι θα υπάρχει βέβαια και συνέχεια στη συγκομιδή!

Ο πρώτος, όμως, τίτλος πάντα παραμένει χαραγμένος στη μνήμη δυνατότερα από τους υπόλοιπους και αυτό ακριβώς

το συναίσθημα βίωσαν 15 συνολικά τενίστες μέσα στο 2019!

Με ποικιλία σε ηλικίες, οι 15 τενίστες που κέρδισαν για πρώτη φορά τίτλο μέσα στη σεζόν που μας αποχαιρετά, αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό νικητών από το 1999 όταν και είχαμε 16 νέους νικητές.

Πάμε να δούμε, με χρονική σειρά, τα 15 αυτά ονόματα (τα οκτώ πρώτα στο πρώτο μας μέρος).

Άλεξ Ντε Μινόρ

Δεν κέρδισε απλά τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2019 ο 20χρονος Αυστραλός αλλά τους πρώτους τρεις!

Και η αρχή έγινε την “αυγή” του 2019, στη χώρα και το Σίδνεϊ.

Πέρσι, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά, φέτος έκανε όμως το βήμα παραπάνω φτάνοντας μέχρι τον τίτλο με νίκη επί του Αντρέας Σέπι στον τελικό.

Ακολούθησαν ακόμα δύο τίτλοι για τον Ντε Μινόρ μέσα στο 2019 σε Ατλάντα και Ζουχάι.

Τένις Σάντγκρεν

Ο 28χρονος Τένις Σάντγκρεν, αποχωρώντας από το περσινό Όκλαντ, είχε μόλις δύο νίκες στο τουρ στο ενεργητικό του!

Ωστόσο, φέτος, έφυγε από το Όκλαντ με τον τίτλο του νικητή έχοντας κάνει άλματα προόδου τη σεζόν 2018 φτάνοντας στο αποκορύφωμα του με το τρόπαιο στη Νέα Ζηλανδία στις αρχές του 2019.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο ορόσημο στην καριέρα του Αμερικανού του έδωσε “φτερά” καθώς ακολούθησαν εννιά(!) σερί ήττες στο τουρ σε πρώτο γύρο από εκείνο το σημείο και μετά (ξανακέρδισε ματς πρώτου γύρου στο Wimbledon)!

Χουάν Ιγνάσιο Λοντέρο

Άλλη μια απίστευτη ιστορία πρώτη φορά νικητή σε τουρνουά ATP ήταν αυτή του 26χρονου Αργεντινού Χουάν-Ιγνάσιο Λοντέρο.

Ο 26χρονος τενίστας μπήκε στο βασικό ταμπλό του τουρνουά της Κόρντομπα στην πατρίδα του δίχως καν να έχει νίκη σε βασικό ταμπλό ATP Tour στο ενεργητικό του!

Και όμως, έφτασε δίχως απώλεια σετ μέχρι τον τελικό και εκεί κέρδισε με ανατροπή τον σπεσιαλίστα στο χώμα Γκουίντο Πέγια ολοκληρώνοντας μια αξέχαστη και πέραν από κάθε φαντασία εβδομάδα για αυτόν με τον καλύτερο τρόπο!

Συνολικά, έκανε μια καλή σεζόν, ειδικά στο χωμάτινα τουρνουά και ολοκλήρωσε το 2019 στη θέση Νο50.

Ράιλι Οπέλκα

Άξιος “απόγονος” της σχολής “Ίσνερ”, ο γίγαντας των 211 εκατοστών, 22χρονος Αμερικανός δείχνει πως οι πολύ ψηλοί έχουν θέση στο παγκόσμιο τένις, ίσως όχι την κορυφαία αλλά αξιοσέβαστη.

Μάλιστα, ο Οπέλκα έσωσε έξι match points(!) κόντρα στον Ίσνερ στα ημιτελικά της Νέας Υόρκης σε ένα ματς που είδαμε συνολικά 81(!) άσους!

Στη συνέχεια, κέρδισε και τον Μπράιντεν Σνουρ στον τελικό φτάνοντας στο παρθενικό του τρόπαιο ATP ενώ είχε καλά αποτελέσματα σε αρκετά τουρνουά της ATP φέτος τερματίζοντας μέσα στο Τοπ40 (Νο36).

Λάσλο Τζέρε

Η πορεία του 24χρονου Σέρβου, Λάσλο Τζέρε, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αποκλείοντας στον πρώτο γύρο το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Ντομινίκ Τιμ!

Ακολούθησε μια ονειρική εβδομάδα για τον ίδιο που ολοκληρώθηκε με νίκη επί του Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό για να κατακτήσει το πρώτο του ATP τρόπαιο που αφιέρωσε στους γονείς του που έχει χάσει πολύ πρόωρα από τη ζωή.

Ράντου Άλμποτ

Το να κερδίζεις τουρνουά ATP σώζοντας τρία championship points του αντιπάλου, έχει ξεχωριστή γεύση!

Αυτό κατάφερε για να φτάσει στο παρθενικό του ATP τρόπαιο ο Ράντου Άλμποτ στο Delray Beach εις βάρος του Νταν Έβανς!

Ο 30χρονος Μολδαβός έκανε την καλύτερη του σεζόν στο τουρ το 2019 με 31 νίκες συνολικά!

Γκουίντο Πέγια

Τον αναφέραμε προηγουμένως στον χαμένο τελικό της Κόρντομπα.

Ο 29χρονος Γκουίντο Πέγια είχε αναμφισβήτητες ικανότητες, άργησε όμως να κάνει το “ξεπέταγμα” του στο τουρ που έγινε φέτος με το εξαιρετικό ρεκόρ 36-25.

Στο φετινό Σάο Πάολο, “έσπασε το ρόδι” στα ATP τρόπαια.

Με ελεγχόμενη νίκη επί του Κριστιάν Γκαρίν στον τελικό, έβαλε πλώρη προς μια τρομερή σεζόν την οποία τερμάτισε στο Νο25!

Κριστιάν Γκαρίν

Χαμένος τελικός στο Σάο Πάολο αλλά τίτλος για τον Κριστιάν Γκαρίν στο Χιούστον!

Ο 23χρονος Χιλιανός συνεχίζει την πλούσια παράδοση των Λατινοαμερικάνων τενιστών στο χώμα και έφτασε στον τίτλο στο ιστορικό τουρνουά των Η.Π.Α. με νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, θα θριάμβευε και στο Μόναχο!

Κώστας Αϊτάκης

The post Review 2019: Ποιοι κέρδισαν πρώτη φορά τίτλο – VIDEO (Part 1) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα