RG: Απέφυγε το μισό της Σφιόντεκ η Σάκκαρη (draw)

Στο κάτω μέρος του ταμπλό και… αρκετά μακριά από την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, τοποθετήθηκε η Μαρία Σάκκαρη στην κλήρωση του φετινού Roland Garros.

Η κληρωτίδα, αναβίωσε μνήμες από το ταμπλό του 2021, μιας και βάσει των seedings, ο πιθανός ημιτελικός στο κάτω μέρος, είναι ανάμεσα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια και την υπερασπίστρια του τίτλου, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα. Rematch δηλαδή, του περυσινού, επικού αγώνα των δυο τενιστριών, στους “4” του θεσμού.

Για

να φτάσει βέβαια μέχρι εκεί η Μαρία Σάκκαρη, μόνο εύκολο μονοπάτι δεν θα έχει. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Γαλλίδα και Νο95 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Κλάρα Μπιρέλ.

Πιθανή αντίπαλος της Ελληνίδας στον 2ο γύρο, είναι η εξαιρετική Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα, πρώην Νο19 και νυν Νο75 τενίστρια στον κόσμο, που έχει πέσει τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπισε.

Στον 3ο γύρο αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τη Μαρία, που θα βρει απέναντί της μια εκ των Ναόμι Οσάκα και Αμάντα Ανισίμοβα. Οι δυο τους, θα κοντραριστούν στο σπουδαίο ντέρμπι του 1ου γύρου.

Μπελίντα Μπέντσιτς, Λέιλα Φερνάντεζ και Μπιάνκα Αντρέσκου, είναι οι πιθανές αντίπαλες της Σάκκαρη στον 4ο γύρο, ενώ Ονς Ζαμπέρ, Πέτρα Κβίτοβα, Έμα Ραντουκάνου και Αντζελίκ Κέρμπερ βρίσκονται στο ίδιο τεταρτημόριο και αποτελούν τις τέσσερις πιο πιθανές διασταυρώσεις της Μαρίας στα προημιτελικά.

Η κάτοχος του τίτλου και Νο2 του ταμπλό, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, είναι φαβορί για να βρεθεί στα ημιτελικά, αν και στο δικό της τεταρτημόριο, βρίσκονται επίσης οι Ανέτ Κόνταβεϊτ, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Βικτόρια Αζαρένκα και Κόκο Γκοφ.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, φυσικά δεσπόζει το όνομα της Ίγκα Σφιόντεκ. Η 20χρονη Πολωνή, προέρχεται από 28 συνεχόμενες νίκες και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τενίστρια από τα προκριματικά.

Από τον 4ο γύρο ξεκινάνε τα δύσκολα για την Σφιόντεκ, που αναμένεται να βρει απέναντί της, μια εκ των Σιμόνα Χάλεπ και Γέλενα Οσταπένκο.

Τη Νο8 του ταμπλό, Καρολίνα Πλίσκοβα, έχει πιθανή αντίπαλο η Πολωνή στα προημιτελικά, πριν από ενδεχόμενη μάχη με τη Νο3 του ταμπλό, Πάουλα Μπαντόσα, στις “4”. Η Ισπανίδα, έχει στο δικό της τεταρτημόριο, τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Μάντισον Κις και Ντάρια Κασάτκινα.

Roland-Garros women’s singles draw : #RolandGarros pic.twitter.com/nw6PiZBiuu

Roland-Garros (@rolandgarros) May 19, 2022

Πιθανοί προημιτελικοί 

Σφιόντεκ – Κα. Πλίσκοβα
Μπαντόσα – Σαμπαλένκα
Ζαμπέρ – Σάκκαρη
Κρεϊτσίκοβα – Κόνταβεϊτ

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post RG: Απέφυγε το μισό της Σφιόντεκ η Σάκκαρη (draw) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα