Κορέτσα: “Δύσκολα για τους παίκτες τα βραδινά ματς”

To 2021 οι διοργανωτές του Roland Garros αποφάσισαν για πρώτη φορά να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και να προσθέσουν βραδινά ματς στο τουρνουά.

Ωστόσο, οι περιορισμοί εξαιτίας του Covid-19, που ίσχυαν τότε στην Γαλλία, δεν επέτρεψαν στο κοινό να δει από κοντά τους αγώνες της night session, οπότε η φετινή θα είναι

η πρώτη χρονιά που το Παριζιάνικο Slam θα φιλοξενήσει αγώνες τη νύχτα με γεμάτα γήπεδα.

Ο αναλυτής του Eurosport και πρώην Νο2 τενίστας του κόσμου, Άλεξ Κορέτσα, θεωρεί πως αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε μερικές εκπλήξεις στο τουρνουά, αλλά και σε προβλήματα για τους παίκτες:

“Ο φωτισμός μπορεί να δυσκολέψει την κατάσταση. Σίγουρα η μπάλα αναπηδά πολύ χαμηλότερα και οι αγώνες είναι πολύ δύσκολο να είναι γρήγοροι γιατί είναι δύσκολο να χτυπήσεις winners. Οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλά drop shots.

Όταν κάποιος παίζει μεγάλους σε διάρκεια αγώνες, τότε δεν είναι τόσο εύκολο να επανέλθει μετά από δύο μέρες. Άρα μπορεί να επηρεάσει την αποθεραπεία, στη διάρκεια του τουρνουά.

Ωστόσο, ελπίζω πως εάν κάποιος παίξει ένα μεγάλο ματς, τότε θα έχει χρόνο να επανέλθει ακόμη και μετά από δύο μέρες και θα είναι εντάξει.

Τα νυχτερινά ματς θα είναι ωραία για το πλήθος. Νομίζω ότι είναι ωραία και για το τουρνουά. Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολα για τους παίκτες”.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Κορέτσα: “Δύσκολα για τους παίκτες τα βραδινά ματς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα