Porsche Grand Prix: Πρεμιέρα με νίκη για την Σφιόντεκ (vid)

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Porsche Tennis Grand Prix πήρε η Ίγκα Σφιόντεκ, νικώντας την Σίνγουεν Ζενγκ με 6-1, 6-4, μετά από 86 αγωνιστικά λεπτά, και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά της Στουτγκάρδης, όπου και θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Swiatek powers through  @iga_swiatek defeats Zheng and will face Pliskova in the Stuttgart quarterfinals!

 #PorscheTennis

pic.twitter.com/2tGmr2YLmK

wta (@WTA) April 20, 2023

Η 21χρονη Πολωνή τενίστρια επέστρεψε δυναμικά στα κορτ, μετά την αποχή της για περίπου ενάμιση μήνα λόγω τραυματισμού, δε χάρισε ούτε ένα game στην No25 του κόσμου, και έτσι είναι σε θέση να διεκδικεί την υπεράσπιση του τίτλου της.

Στο 1ο set, η No1 του κόσμου ξεκίνησε με ένα 3/3 στα πρώτα games, έχοντας ήδη ένα break στο ενδιάμεσο (3-0). Η 20χρονη Κινέζα μείωσε προσωρινά με υπεράσπιση του service της (3-1), όμως με νέο σύντομο σερί η Σφιόντεκ έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα (6-1).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, και πάλι η Πολωνή ξεκίνησε καλύτερα, φτάνοντας στο 3ο της προσωπικό break με το “καλησπέρα”, ενώ στη συνέχεια κράτησε στον έναν πόντο την αντίπαλή της (2-0).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το 6ο game (4-2), όμως η Ζενγκ βρήκε το σθένος να φτάσει στην ισοφάριση, σβήνοντας το τελευταίο break της Πολωνής (4-4). Στο 9ο game η Σφιόντεκ έκανε νέο break, και μετέπειτα σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη (6-4).

Στα ματς που προηγήθηκαν, η Πάουλα Μπαντόσα επικράτησε της Κριστίνα Μπούσκα με 6-1, 6-2, μετά από 71 λεπτά, και έκλεισε εύκολα τη θέση της στα προημιτελικά της Γερμανικής διοργάνωσης, ενώ το ίδιο έκανε και η Αναστασία Ποτάποβα, που επικράτησε της Κόκο Γκοφ με 6-2, 6-3, σε μία ώρα και 18 λεπτά αγώνα.

Η προσεχώς αντίπαλος της No1 της WTA κατάταξης, Καρολίνα Πλίσκοβα, που είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον 1ο γύρο, κέρδισε την Ντόνα Βέκιτς με 6-2, 6-7(5), 7-6(5), ίσως στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της ημέρας, που κράτησε δύο ώρες και 20 λεπτά.

PORSCHE GRAND PRIX SNGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Porsche Grand Prix: Πρεμιέρα με νίκη για την Σφιόντεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα