Barcelona Open: “Έφυγε” για τα προημιτελικά ο Αλκαράθ (vid)

“Πέταξε” για τα προημιτελικά του Barcelona Open ο Κάρλος Αλκαράθ, που έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, και τον κέρδισε με 6-3, 7-5, μετά από μία ώρα και 54 λεπτά αγώνα.

Ο κάτοχος του τίτλου δεν είχε τόσο εύκολο έργο απέναντι στον 35χρονο συμπατριώτη του, όμως βρήκε τα εύστοχα χτυπήματα την ώρα που το μπαλάκι έκαιγε, και πήρε το εισιτήριο για τους “8” του ATP 500 χωμάτινου τουρνουά, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Αναφορικά με το παιχνίδι,

ο 19χρονος Ισπανός σέρβιρε πρώτος στο ματς και διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και τα μέσα του set, όμως ο Αγούτ έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ (2-2).

Στο 5ο game ο No25 του κόσμου έκανε το πρώτο break στον αγώνα, όμως ο Καρλίτο απάντησε άμεσα και το έσβησε, ενώ στο 7ο game ξαναπήρε το προβάδισμα (4-3). Στη συνέχεια με νέο break άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του πρώτου set, κάτι που έκανε με μεγάλο hold στο 9ο game (6-3).

Στο 2ο μέρος της αναμέτρησης, ο No2 της ATP κατάταξης ξεκίνησε με break, ενώ στο αμέσως επόμενο game κράτησε τον Αγούτ στον έναν πόντο, χτίζοντας από νωρίς τη διαφορά (2-0).

Επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο ο έμπειρος Ισπανός στο 6ο και στο 8ο game, σβήνοντας όλα break του Αλκαράθ (4-4), ενώ μάλιστα προσπέρασε στην εξέλιξη του παιχνιδιού, με άψογη υπεράσπιση του service του (5-4).

Ο Αλκαράθ ωστόσο δεν ήθελε να ρισκάρει περαιτέρω, και με σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και ένα ακόμα break στο ενεργητικό του, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές του, και έκανε ένα ακόμα βήμα υπεράσπισης του τίτλου του (7-5).

Sealed in style

Defending champ @carlosalcaraz defeats Bautista Agut 6-3 7-5 to make the QFs in Barcelona!#BCNOpenBS pic.twitter.com/vzrCfpAg93

Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2023

BARCELONA OPEN SINGLES DRAWS | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Barcelona Open: “Έφυγε” για τα προημιτελικά ο Αλκαράθ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα