O φοβερός Σαποβάλοφ απέκλεισε τον λαβωμένο Ναδάλ (vids)

Μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του πέτυχε ο Ντένις Σαποβάλοφ, που επικράτησε με σπουδαία ανατροπή του Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στους “8” καλύτερους του φετινού Rome Masters.

Ο 35χρονος Ισπανός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με τον τρόπο που θα ήθελε τον αγώνα, μιας και ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του, επέλεξε να μην εγκαταλείψει, όμως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς…

Μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά μάχης, ο Σαποβάλοφ, Νο16 στην παγκόσμια κατάταξη

της ΑΤΡ, επιβλήθηκε 1-6, 7-5, 6-2 και “σφράγισε” το ραντεβού του στα προημιτελικά, με τον Νο5 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ. Ο Νορβηγός από την πλευρά του, επικράτησε του Αμερικανού, Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο38), με 6-3, 6-4.

Montreal Rome@denis_shapo outlasts Nadal in three sets to reach the quarter-finals at #IBI22 pic.twitter.com/TJjCrHHyUB

Tennis TV (@TennisTV) May 12, 2022

Αν και είχε τις ευκαιρίες του να “κλείσει” τον αγώνα με straight sets, ο Ράφα δεν μπόρεσε να περιορίσει την επιθετικότητα του Καναδού αντιπάλου του, έκανε πολλά συνεχόμενα αβίαστα λάθη στα τέλη του 2ου set και μοιραία το πλήρωσε.

Όταν είχε το μομέντουμ με το μέρος του, γυρνώντας από το 4-1 πίσω και φέρνοντας το 2ο set στα ίσια (4-4), ο πολυνίκης του Rome Masters (με 10 κατακτήσεις) δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και μόνο κακό του έκανε.

Απώλεσε το 2ο κομμάτι της αναμέτρησης με τρόπο που μόνο Ναδάλ δεν θύμισε και έδειξε πως δεν βρισκόταν σε καλό φεγγάρι. Αφού προηγήθηκε με 30-0 στο σερβίς του και όλα έδειχναν ότι το set θα οδηγούνταν σε tie-break, ο Ράφα έκανε τέσσερα σερί αβίαστα λάθη, τα δυο εκ των οποίων ήταν double faults και… χάρισε το set στον Σαποβάλοφ με 7-5.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προηγήθηκε με break στο decider (0-1), όμως δεν ήταν στο 100% του σωματικά και ψυχολογικά. Κι αυτό ήταν πασιφανές.

Βιαστικός, όχι αποτελεσματικός στις επιθέσεις του και με καθόλου ψυχραιμία στο παιχνίδι του, ο Ράφα έχασε έξι από τα επόμενα επτά games και ηττήθηκε από τον Σαποβάλοφ για 2η φορά, στην 6η συνάντησή τους στο Tour.

‘I’m a huge fan of his…Hopefully he’s fit for the French Open’@denis_shapo wishes the best for idol @RafaelNadal #IBI22 pic.twitter.com/CSAsCPPn4l

Tennis TV (@TennisTV) May 12, 2022

Από το 2-2 και μετά, άλλωστε, φάνηκε έντονα το πρόβλημα που είχε στο πόδι του και δεν τον άφηνε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Ο 23χρονος κέρδισε 17 από τους 20 πόντους που παίχτηκαν στα τέσσερα τελευταία games και έφυγε νικητής από το court, έχοντας μέσα του την απόλυτη ευχαρίστηση της νίκης απέναντι στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στο χώμα, αλλά και ταυτόχρονα, νιώθοντας την πικρία για τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά.

Με 13 άσους και 53/93 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Καναδός, ενώ ο Ράφα έκανε δικούς του τους 50/85 πόντους πίσω από το δικό του σερβίς.

Μένει να φανεί αν το πρόβλημα τραυματισμού του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι αρκετά σοβαρό για να του στερήσει την παρουσία από το επικείμενο Roland Garros, που ξεκινάει σε λιγότερο από δέκα μέρες.

Οι προημιτελικοί του Rome Masters

Τζόκοβιτς – Αλιασίμ
Σαποβάλοφ – Ρουντ
Τσιτσιπάς – Σίνερ
Ζβέρεφ – Γκαρίν

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post O φοβερός Σαποβάλοφ απέκλεισε τον λαβωμένο Ναδάλ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα