Monte Carlo: Με Φονίνι ο Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπερασπιστής του τίτλου του κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι τον οποίον θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. 

Ο Ιταλός και Νο32 του κόσμου, σημείωσε την 21η νίκη του στο Μόντε Κάρλο (τις περισσότερες που έχει σημειώσει σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά ATP Masters 1000), επικρατώντας σχετικά δύσκολα του Γάλλου Άρθουρ Ρίντερκνες με 7-5, 4-6, 6-3 σε περίπου 2,5 ώρες. 

Ο πρωταθλητής του 2019, ήταν αρκετά επιρρεπής στο λάθος,

τελειώνοντας τον αγώνα με 45 αβίαστα λάθη, ενώ έδειξε αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break που δημιούργησε ειδικά στο 2ο set (0/7). 

Αναμφίβολα το πιο κρίσιμο σημείο για τον Ιταλό ήταν η ανατροπή στο 1ο set, όπου βρέθηκε να χάνει με 5-4 και τον Ρίντερκνσες να σερβίρει για την κατάκτηση, ωστόσο με ένα σερί τριών κερδισμένων games ο Φονίνι πήρε προβάδισμα στο σκορ. 

Στο 2ο σετ το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν τα 7 χαμένα break-points του Φονίνι, με τον Ρίντερκνες να αντέχει στο 6o game που είχε διάρκεια 12 λεπτά, με τον Γάλλο να σβήνει 5 break-points του Φονίνι φτάνοντας σε ένα τεράστιο hold (4-2).

Στο decider ο Ιταλός πήρε κεφάλι με 3-1 βρίσκοντας γρήγορα break, όμως ο Ρίντερκνες για μια ακόμη φορά αντέδρασε εξαιρετικά παίρνοντας πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 3-2 και έχοντας τις μπάλες στα χέρια για την ισοφάριση. 

Εκεί όμως από τη μία μαζεμένα λάθη και από την άλλη δύο τρομερές μπάλες του Φονίνι έδωσαν και πάλι διαφορά δύο games στον Ιταλό (4-2) ο οποίος με hold στη συνέχεια έκανε το 5-2 για να κλείσει λίγο αργότερα το παιχνίδι εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Φονίνι και Τσιτσιπάς θα βρεθούν για 4η φορά, αλλά και για 3η σερί σε 1000άρι τουρνουά μετά από τη Ρώμη (2019) και την Καλιφόρνια (2021) με τον Έλληνα τενίστα να μετράει 3-0 έχοντας παραχωρήσει μόλις ένα set

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Monte Carlo: Με Φονίνι ο Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα