Madrid Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids)

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Mutua Madrid Open, μιας και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Τιάγκο Μοντέιρο με 6-4, 6-4, έπειτα από μία ώρα και 36 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι του ημερήσιου προγράμματος στο Arantxa Sanchez Stadium.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, αλλά και την back to back παρουσία του στον τελικό της Βαρκελώνης, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας δεν είχε νικηφόρα πρεμιέρα στη Μαδρίτη μετά το 2018, και μένει εκτός συνέχειας από το δεύτερο 1000άρι της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό θα του κοστίσει 170 βαθμούς

στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και πέρυσι είχε φτάσει ως τα προημιτελικά. Πλέον, ο Στέφανος θα προετοιμαστεί για το 1000άρι της Ρώμης, και στη συνέχεια για το Roland Garros, αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες.

Από την άλλη, ο 29χρονος Βραζιλιάνος έχει ήδη εξασφαλίσει άνοδο 12 θέσεων, και με μία ακόμα μπορεί να βρεθεί στο Top-100. Μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Μαδρίτη, και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο ενός ATP Masters 1000 τουρνουά.

Το ματς:

Σχετικά με το παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του έχοντας 20 winners και τέσσερις άσους, ενώ υπέπεσε σε 8 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Ο Μοντέιρο είχε τέσσερις περισσότερους winners (24), ίδιους άσους, έκανε τα μισά αβίαστα και κανένα διπλό σφάλμα.

Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το 89% σε περασμένα πρώτα service του Βραζιλιάνου που σέρβιρε εξαιρετικά, και είχε 76% σε κερδισμένους πόντους από αυτά. Έσβησε το μοναδικό BP του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, και ο ίδιος μετουσίωσε σε break 2/6 ευκαιρίες του.

Αναφορικά τώρα με την εξέλιξη του αγώνα, ο Στέφανος ξεκίνησε μ’ εύκολο hold, και στη συνέχεια πίεσε για το πρώτο break, αλλά μετά ο Μοντέιρο αποσόβησε την πίεση και έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Αμέσως μετά πέτυχε το πρώτο του break, έπειτα από διπλό BP (2-1).

Με νέα υπεράσπιση του service του πήρε ασφαλή διαφορά από τον Τσιτσιπά (3-1), και χώρις να βρεθεί κάποιος ξανά σε BP ο Βραζιλιάνος έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα, διατηρώντας πλήρως τον έλεγχό του ματς στα χέρια του (6-4).

Στο δεύτερο set ο Μοντέιρο πήρε εξαρχής τα ηνία κάνοντας break (1-0), και με άμεσο hold σφράγισε ξανά την ασφαλή απόστασή του (2-0). Στο 5ο game λίγο έλειψε να βρεθεί με διπλό break μπροστά από τον No7 του κόσμου, αλλά το BP δεν αξιοποιήθηκε (3-2).

Στο 7ο game έχασε ξανά την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο break στην αναμέτρηση (4-3), ενώ στο 9ο game βρέθηκε δις σε break/match point που πάλι τα έσβησε ο Στέφανος για να μείνει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού (5-4).

Στο τελευταίο game του αγώνα ο Τσιτσιπάς βρήκε χώρους και απείλησε για πρώτη φορά το service του αντιπάλου του με BP, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Έτσι, με το τέταρτο MP του ο Βραζιλιάνος έγραψε τον επίλογο του αγώνα, και πέρασε δικαίως στους “32” (6-4).

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα