Madrid Open: Ο Αλκαράθ επιβεβαίωσε το ραντεβού με Ζβέρεφ (vids)

O βελτιωμένος από την πρεμιέρα με τον Έμιλ Ρουσουβουόρι, Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ επικρατώντας με 6-2, 7-5 μετά από 90 λεπτά αγώνα παίρνοντας την πρόκριση για τους “16” του Madrid Open

Αυτή ήταν η 25η νίκη στη σεζόν για τον 19χρονο (25-2), αλλά και η 17η σερί νίκη του επί ισπανικού εδάφους! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλκαράθ έχει κερδίσει τα 8 από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει στο Madrid Open και με μία νίκη ακόμα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (9-1)

με τον οποίον παίζει στον επόμενο γύρο! 

17th consecutive win on Spanish soil

Defending champ @carlosalcaraz defeats Dimitrov in style 6-2 7-5 to reach the Madrid R16!#MMOpen pic.twitter.com/ZTPkTZbgZM

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2023

Ο κάτοχος του τίτλου έκλεισε το παιχνίδι με 15 winners και 10 αβίαστα λάθη, ενώ φάνηκε και πιο συνεπής από τη θέση του service κερδίζοντας το 74% των πόντων από το πρώτο (26/35) και το 75% από το δεύτερο (12/16). 

Στο 1ο set ο Ισπανός κυριάρχησε στο court παραχωρώντας μόλις 2 πόντους από το service του στον Βούλγαρο, ο οποίος πήρε από το δικό του συνολικά 13 πόντους. Ο Αλκαράθ βρήκε break με το “καλημέρα” (1-0), ενώ έφτασε κοντά σε ένα ακόμα με τον Ντιμιτρόφ να κάνει ένα δύσκολο hold σβήνοντας 2 break-points (2-1). 

O Αλκαράθ ωστόσο συνέχισε να πιέζει το service του Βούλγαρου βρίσκοντας ένα ακόμη break κάνοντας το 5-2 για να κλείσει το set αμέσως μετά με 6-2 μετά από 36 λεπτά. 

Alcaraz is tennis. Tennis is Alcaraz. @carlosalcaraz #MMOpen pic.twitter.com/1hJjbC1fmB

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2023

Το 2ο set ήταν πιο ανταγωνιστικό και μάλιστα ο Ντιμιτρόφ βρήκε πρώτος break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει με τον Αλκαράθ να το παίρνει πίσω άμεσα με επιβλητικό love-game μειώνοντας σε 4-3 για να ισοφαρίσει στη συνέχεια σε 4-4. 

David Ferrer's reaction tho @carlosalcaraz @DavidFerrer87 #MMOpen pic.twitter.com/xPvDBzS1kN

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2023

Οι δύο παίκτες κράτησαν το service τους στα επόμενα δύο service-games (5-5), με τον Αλκαράθ να κάνει ένα ακόμα break σε καθοριστικό σημείο (6-5) σφραγίζοντας αμέσως μετά τη νίκη την οποία έκλεισε με ένα εντυπωσιακό drop-shot. 

Στον επόμενο γύρο ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στη ρεβάνς του περσινού τελικού, όπου είχε κερδίσει ο Ισπανός, αλλά και στη ρεβάνς του προημιτελικού του Roland Garros όπου είχε επικρατήσει ο Γερμανός μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: Ο Αλκαράθ επιβεβαίωσε το ραντεβού με Ζβέρεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα