Madrid Master: Έρχεται το μεγάλο τουρνουά της… πρωτεύουσας του πάντελ (vid)

Ένα από τα επιβλητικότερα και σπουδαιότερα τουρνουά στον κόσμο του πάντελ, το Madrid Master του World Padel Tour, έρχεται αυτή την εβδομάδα. Με τη Μαδρίτη να έχει καταστεί εδώ και χρόνια η… πρωτεύουσα του σπορ παγκοσμίως και με το επίπεδο της διοργάνωσης να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του αθλήματος, αναμένονται και φέτος πολύ σκληρές μάχες για τους τίτλους των πρωταθλητών.

Πεδίο των μαχών θα είναι η περίφημη Caja Magica, το κλειστό γήπεδο χωρητικότητας άνω των 12.000 θεατών, που αποτελεί

παραδοσιακά και τον τόπο διεξαγωγής του Madrid Open στο Τουρ του τένις. Διαθέτοντας δυνατότητα κλεισίματος της οροφής στο κεντρικό κορτ (Manolo Santana), το τουρνουά εγγυάται και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, μιας και πέρα από τις συνηθισμένες βροχοπτώσεις, το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει στο Τουρ καθυστερήσεις αναμετρήσεων και λόγω καύσωνα.

Αγωνιστικά, αναμένεται… απαρτία των φαβορί, με όλες τις ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο να βρίσκονται κανονικά στο ταμπλό. Στους άνδρες υπάρχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για το ντεμπούτο των Μόμο Γκονθάλεθ και Χάβι Γκαρίδο ως δίδυμο, που θα είναι και στο Νο7 του ταμπλό. Επίσης, ο Σάνιο Γκουτιέρες -μέχρι πρότινος παρτενέρ του Γκονθάλεθ- είναι έτοιμος και για το δικό του ντεμπούτο ως δίδυμο με τον ανιψιό του Αγκουστίν Γκουτιέρες.

Πάντως, το πρόσωπο που σε πρώτο χρόνο θα στρέψει όλα τα φώτα πάνω του είναι ο Πάμπλο Λίμα. Ο θρυλικός Βραζιλιάνος σε ηλικία 37 ετών θα πει το οριστικό του “αντίο” από τα κορτ στο Madrid Master. Ουσιαστικά, ο Λίμα είχε προαναγγείλει από την αρχή της χρονιάς πως το 2023 θα είναι η τελευταία του σεζόν, αποφασίζοντας στην πορεία το φινάλε να τεθεί στην ισπανική πρωτεύουσα (σημειώνεται πως η Βραζιλία δεν φιλοξενεί τουρνουά του WPT).

Ο σπουδαίος Πάμπλο Λίμα.

Ο Λίμα έχει ήδη θέση στο κυρίως ταμπλό με παρτενέρ τον επίσης σπουδαίο Αγκουστίν Σιλίνγκο, ο οποίος έκλεισε τα 40 το καλοκαίρι και… συνεχίζει ακάθεκτος. Στον 1ο Γύρο οι Λίμα και Σιλίνγκο θα αντιμετωπίσουν τους Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν, ένα από τα κορυφαία δίδυμα του Τουρ. Οπότε, αυτή η αναμέτρηση είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί μετά την ολοκλήρωσή της σε μία ειδική αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Λίμα, ως ένδειξη τιμής στην τρομερή καριέρα του και την πλούσια προσφορά του στο πάντελ επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα