M15 Lodz: Ο Θάνος στον τελικό του διπλού

Ο Αριστοτέλης Θάνος, έχοντας ως παρτενέρ τον Λετονό Κάρλις Οζόλινς επικράτησαν και στον ημιτελικό του τουρνουά των 15.000$ στο Λοτζ της Πολωνίας, απέναντι στους Βραζιλιάνους Γουίλσον Λέιτε και Ιγκόρ Ριμπέιρο Μαρκόντες με 7-6(3), 6-3 εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό.

Θάνος και Οζόλινς προηγήθηκαν με 2-0 στο 1ο set, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά κλειστό με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο tie-break. Εκεί ο ελληνολετονικό δίδυμο πήρε προβάδισμα με 4/1, αλλά οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να προηγηθούν με 5/4.

Ένα νέο όμως σερί από

τους Θάνο/Οζόλινς τους χάρισε το set (7/5), το οποίο και έκλεισαν σε 50 λεπτά έχοντας 61% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (17/28) και 64% στο 2ο (9/14).

Ωστόσο, το 2ο set ήταν πιο ξεκάθαρο για τους νικητές, καθώς κατέκτησαν τα 5 πρώτα games (5-0). Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν σε 5-3, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game τους στο τουρνουά με τους Θάνος και Οζόλινς να επικρατούν μετά από 88 λεπτά αγώνα. 

Επόμενοι αντίπαλοι θα είναι οι Νο1 του ταμπλό Φίλιπ Μπέργκεβι και Μάρκους Έρικσον, οι οποίοι με τη σειρά τους κέρδισαν τους Αργεντινούς Ρομάν Μπουρουτσάγα και Λορέντζον Λαβελέν με 2-6, 6-2, 10-7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο πρώτος τελικός στο διπλό τη φετινή σεζόν για τον Θάνο και ο πρώτος μετά από τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Μοναστίρ (Τυνησία) όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά.

Θάνος Σταθόπουλος

The post M15 Lodz: Ο Θάνος στον τελικό του διπλού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα