Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση και το… σερί κόντρα στον Αλιασίμ

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για ακόμη έναν ημιτελικό τη φετινή σεζόν, ωστόσο για ν γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τον Νο17 του κόσμου, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος είναι από τους πλέον ασταθείς παίκτες του Tour, με την ιδιαιτερότητα ότι αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να κάνει “ζημιά”. 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα (02:00 GR) του Σαββάτου (21/8) είναι το 7ο μεταξύ των δύο αντιπάλων με τον Τσιτσιπά να έχει το πάνω χέρι, παρά το

άσχημο ξεκίνημα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (0-2), έχοντας ρεκόρ 4-2. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει 2 φορές ήδη τον Καναδό τη φετινή χρονιά (Ακαπούλκο, Βαρκελώνη) και τις δύο στην προημιτελική φάση στην οποία βρίσκονται και τώρα στο Σινσινάτι. 

Για τον 21χρονο αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα βρίσκεται στην προημιτελική φάση του Σινσινάτι, ενώ από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει στόχο να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης για 2η σερί χρονιά. 

Ώρα ρεβάνς για Μεντβέντεφ 

Στο παιχνίδι που θα προηγηθεί αυτό του Τσιτσιπά με τον Αλιασίμ, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα βρει μπροστά του τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα μερικές εβδομάδες μετά από τη συνάντησή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τον Ρώσο να ψάχνει τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στο Ολυμπιακό τουρνουά. 

Να σημειωθεί πάντως ότι την πρώτη φορά ο Μεντβέντεφ τα έχει καταφέρει, καθώς μετά από την ήττα του στο 1000άρι του Indian Wells, απάντησε την ίδια χρονιά με νίκη στο Masters 1000 στο Παρίσι. Ο Νο2 του κόσμου ωστόσο υπερέχει του Ισπανού κατά μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (3-2).

Το πρόγραμμα, στο αντρικό ταμπλό, θα ανοίξει η αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ που θα βρει μπροστά του τον Μπενουά Περ, με τον Γάλλο να είναι η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά και ο οποίος επιστρέφει σε προημιτελική φάση σε 1000άρι μετά από το 2013. 

Ενδιαφέρον θα είναι και ο τέταρτος προημιτελικός με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να αντιμετωπίζει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, στη δεύτερη… απόπειρα για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησης, καθώς τον περασμένο Μάρτιο στο Ακαπούλκο ο Νορβηγός είχε αποσύρει τη συμμετοχή του στα προημιτελικά. 

Το μεγάλο παιχνίδι και ο “εμφύλιος”

Στο ταμπλό των γυναικών ξεχωρίζει η αναμέτρηση με την οποία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της Παρασκευής (20/8). Η Νο1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι θα αντιμετωπίσει την εκπληκτική φέτος Τσέχα, Μπαρμπόρα Κρεϊτίσκοβα, η οποία από το τουρνουά της Ρώμης και μετά έχει ρεκόρ 27-3! 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και τις τρεις φορές έχασε από τις παίκτριες που μετέπειτα κατέκτησαν το τουρνουά, δηλαδή από τις Ίγκα Σφιόντεκ (Ρώμη), Άσλεϊ Μπάρτι (Wimbledon) και Μπελίντα Μπέντσιτς (Τόκιο).

Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του Τόκιο πάντως θα παίξει απέναντι στην συμπατριώτισσά της την Ελβετίδα, Τζιλ Τάιχμαν, η οποία τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/8) έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας της Νο2 του κόσμου Ναόμι Οσάκα. 

Από εκεί και πέρα έχουμε το παιχνίδι από τα… παλιά με την Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ να αντιμετωπίζει την Πέτρα Κβίτοβα στο ματς των αριστερόχειρων, ενώ η 4άδα των αγώνων για τα προημιτελικά του γυναικείου ταμπλό ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Καρολίνα Πλίσκοβα κόντρα στην εξαιρετική και ανερχόμενη Ισπανίδα Πόλα Μπαντόσα. 

WESTERN & SOUTHERN OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση και το… σερί κόντρα στον Αλιασίμ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα