Les Petit As: Στο κυρίως ταμπλό Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου

12:01 6/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Στέφανος Πουρναλόπουλος εξασφάλισαν την παρουσία τους στο κυρίως ταμπλό του φημισμένου τουρνουά juniors ηλικίας 12-14 ετών, Les Petit As, που πραγματοποιείται στο Ταρμπ της Γαλλίας και θεωρείται ότι είναι ισοδύναμο με το Junior Orange Bowl (Φλόριντα), καθώς συγκεντρώνει υψηλό αριθμό διεθνών

παικτών και παικτριών. 

Επομένως, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια των Παναγιωτίδου και Πουρναλόπουλου που κατάφεραν να περάσουν δύο προκριματικούς γύρους και να φτάσουν μέχρι το κυρίως ταμπλό.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία τοποθετήθηκε στο Νο3 του ταμπλό, αφού πέρασε bye από τον 1ο γύρο στη συνέχεια επικράτησε στο super tie-break της Αντρενά Μιτιά Βοαβί με 6-1, 6-4, (10-3), ενώ με τον ίδιο τρόπο απέκλεισε και την Ισπανίδα Αράναϊ Κιντάνα Μαρτίνεθ επικρατώντας με 6-7(4), 7-6(0), (10-1).

Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί την Δευτέρα (6/9) απέναντι στην Τσέχα Ελίσκα Φορεΐτκοβα με στόχο την πρόκριση στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό. 

Εξαιρετική εμφάνιση όμως πραγματοποίησε και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, με τον Νο10 του ταμπλό των προκριματικών να περνάει απευθείας στον 2ο γύρο, όπου εκεί κατάφερε να κερδίσει τον Βρετανό Ενρίκο Φράνκι με 6-4, 6-1. 

Στον “τελικό”, πριν από την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ο 14χρονος επικράτησε και του Ρουμάνου Ματέι Τοντοράν με το επιβλητικό 6-4, 6-1 παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο. 

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό  (Δευτέρα 6/9), ο Πουρναρόπουλος θα παίξει απέναντι στον Σέρβο Όγκνιεν Μίλιτς, σε μια δυνατή αναμέτρηση με μεγάλο επίπεδο δυσκολίας για τον Έλληνα τενίστα. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Les Petit As: Στο κυρίως ταμπλό Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα