Laureus Awards: Κορυφαίος αθλητής για το 2023 ο Νόλε (vid)

Για 5η φορά στην καριέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, στα διάσημα βραβεία Laureus που φέτος πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, κερδίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό που περιελάβανε ονόματα όπως Λιονέλ Μέσι, Έρικ Χάαλαντ, Μαξ Φερστάπεν και Μόντο Ντουπλάντις.

Ο Σέρβος υπεραθλητής, μπορεί να απέσυρε τη συμμετοχή του από το Mutua Madrid Open αλλά βρέθηκε στην Ισπανική πρωτεύουσα προκειμένου να παραλάβει το βραβείο

του για την εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε το 2023 στο ATP Tour και βρέθηκε μόλις ένα σετ μακριά από το να κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τους τίτλους σε Australian Open, Roland Garros και US Open φτάνοντας τα 24 Majors στην καριέρα του ενώ ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ στον συγκλονιστικό τελικό του Wimbledon. Τελείωσε τη σεζόν με τον 7ο τίτλο του στο Nitto ATP Finals και φυσικά στην κορυφή της ATP Rankings για 8η φορά.

Αυτό είναι το 5ο Laureus World Sportsman of the Year για τον Νόλε μετά τις χρονιές 2013, 2015, 2016 and 2019.

“Νιώθω μεγάλη τιμή που κερδίζω το 5ο μου βραβείο Laureus World Sportsman of the Year. Το 2012, όταν ήμουν 24, το κέρδισα για πρώτη φορά. Είμαι υπερήφανος που 12 χρόνια αργότερα είμαι στην ίδια θέση, μετά από μια πολύ επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά” είπε ο σπουδαίος Σέρβος αθλητής.

Feeling all the love at the Laureus World Sports Awards @LaureusSport | #Laureus24 | @DjokerNole

pic.twitter.com/zSxWYrXtL3

ATP Tour (@atptour) April 22, 2024

Βραβείο Laureus πήρε και ο Ράφαελ Ναδάλ, μέσω του ιδρύματός του Rafael Nadal Foundation, προσφέροντας βοήθεια σε περισσότερα από 1000 νέα παιδιά από την Ισπανία και την Ινδία.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο Κάρλος Αλκαράθ που είχε έναν ένθερμο χαιρετισμό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο κόκκινο χαλί.

A moment between Carlos Alcaraz and Novak Djokovic on the red carpet #OnlyAtLaureus | #Laureus24 pic.twitter.com/58K7Fvt6Kz

— Laureus (@LaureusSport) April 22, 2024

The post Laureus Awards: Κορυφαίος αθλητής για το 2023 ο Νόλε (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα