Εξωπραγματική Κόνταβεϊτ σε τελικό-διαφήμιση (vids)

H Ανέτ Κόνταβεϊτ κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο, φτάνοντας τους τρεις τους τελευταίους δύο μήνες(!), επικρατώντας της Εκατερίνα Αλεξάντροβα με 4-6, 6-4, 7-5 μετά από έναν απίστευτο τελικό περίπου 2,5 ωρών. 

POINT of the match! #VTBKremlinCup pic.twitter.com/ztYiDfql6U

— wta (@WTA) October 24, 2021

Η…αδιανόητη Εσθονή βρέθηκε πίσω στα sets, με 4-0 στο 2ο, αλλά και με break (5-4) στο decider

κι όμως κατάφερε να κάνει απίστευτες ανατροπές λυγίζοντας την επίσης εξαιρετική Ρωσίδα που πραγματικά έκανε τα πάντα για να πάρει τον τίτλο, αλλά η Κόνταβεϊτ αυτό το διάστημα είναι εκπληκτική! 

Η Εσθονή “χτύπησε” την Αλεξάντροβα στο αδύναμο 2ο service (15/43) και μάλιστα την ώρα που η Ρωσίδα (ειδικά στο decider) δεν μπορούσε να βρει πρώτο. 

Η Αλεξάντροβα πάτησε πάνω στο μοναδικό break του 1ου set (3-2) το οποίο και κατέκτησε με 6-4, ενώ στη συνέχεια με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο 2ο σκέλος του τελικού, πήρε τα πρώτα 4 games (2 breaks) κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για τον τίτλο (4-0).

Από εκεί και πέρα όμως το παιχνίδι των γραμμών, αλλά και το βελτιωμένο service θα δώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στην Εσθονή, η οποία με 6 σερί games(!) θα πάρει το set με 6-4 και θα οδηγήσει τον τελικό στο decider. 

SIX games in a row for Kontaveit we're going 3⃣ in Moscow #VTBKremlinCup pic.twitter.com/gjre4zWTW6

— wta (@WTA) October 24, 2021

Οι δύο φιναλίστ θα κάνουν από ένα δύσκολο hold (1-1, 2-1), όμως η Αλεξάντροβα θα εκμεταλλευτεί το κακό service-game της Κονταβεϊτ στο 9ο game και θα πάρει προβάδισμα με 5-4 έτοιμη να σερβίρει για τη νίκη. 

Για μία ακόμη φορά όμως η Κόνταβεϊτ ήταν εκεί. Αν και η Ρωσίδα της έσβησε ένα διπλό break-point (15/40) η Κίνταβεϊτ επέμεινε και τελικά πήρε πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η 25χρονη από το Ταλίν στη συνέχεια έφτασε σε ένα εύκολο hold κάνοντας το 6-5 και αμέσως μετά βρήκε και 2ο break παίρνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια της Ρωσίδας! 

A thrilling final comes to an end with title no. 4⃣ for Anett Kontaveit

The Estonian defeats Alexandrova 4-6, 6-4, 7-5!#VTBKremlinCup pic.twitter.com/h0dvNNF1UX

— wta (@WTA) October 24, 2021

Έτσι μετά το Κλίβελαντ (Αύγουστος) και την Οστράβα (Σεπτέμβριος) η Κόνταβεϊ έφτασε και σε 3ο τίτλο τη φετινή σεζόν, αλλά και στον 4ο καριέρας σε σύνολο 11 τελικών. 

Με τη νίκη αυτή η Εσθονή έφτασε τις 21 σε 23 παιχνίδια, ενώ από την Δευτέρα (25/10) θα επιστρέψει στο Νο14 του κόσμου μετά από τον Απρίλιο του 2019 επίδοση η οποία είναι και η κορυφαία στην καριέρα της. 

Εκτός των παραπάνω η 25χρονη συνεχίζει να παλεύει για τις δύο θέσεις που έμειναν ανοιχτές για τους τελικούς της WTA, μαζί με τις Πόλα Παντόσα και Ονς Ζαμπέρ.

KREMLIN CUP WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Εξωπραγματική Κόνταβεϊτ σε τελικό-διαφήμιση (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα