Japan Open: Ο Φριτς κατέκτησε τον τίτλο στο Τόκιο (vids)

O Τείλορ Φριτς ήταν ο μεγάλος νικητής στον αμερικανικό “εμφύλιο” με τον Φράνσις Τιάφο στον τελικό του Japan Open επικρατώντας με 7-6(3), 7-6(2), κατακτώντας τον 3ο τελικό τη φετινή σεζόν, αλλά και τον 4ο στην καριέρα του. 

Tokyo Champions since 2008:

’08: Berdych
’09: Tsonga
’10: Nadal
’11: Murray
’12: Nishikori
’13: Del Potro
’14: Nishikori
’15: Wawrinka
’16: Kyrgios
’17: Goffin
’18: Medvedev
’19: Djokovic
’22: Fritz @Taylor_Fritz97 #RakutenOpen pic.twitter.com/7KdVLMWDPF

Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2022

Ο 24χρονος Αμερικανός που με την πρόκρισή του στον τελικό κατάφερε να μπει στο Top-10 της κατάταξης της ATP κατάφερε να “χτυπήσει” τον Τιάφο στο πιο δυνατό του σημείο το τελευταίο διάστημα βγαίνοντας νικητής και στα δυο tie-break του τελικού. 

Θυμίζουμε ότι πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής ο Τιάφο είχε 13/13 κερδισμένα tie-break, ωστόσο ο Φριτς με εξαιρετικά σταθερό και ψύχραιμο παιχνίδι στα tie-breaks μπόρεσε να λυγίσει τον συμπατριώτη του και παράλληλα να τον κερδίσει για 5η συνεχόμενη φορά σε σύνολο έξι αναμετρήσεων (5-1).

Taylor's time

The moment @Taylor_Fritz97 defeated Frances Tiafoe to become the first American champion in Tokyo since 1996.#RakutenOpen pic.twitter.com/lJyuN0KVbN

Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2022

Οι δύο φιναλίστ είχαν από 12 άσους στον τελικό με το service του Τιάφο να δέχεται μεγαλύτερη πίεση, σβήνοντας 7/8 break-points του Φριτς με τα δύο από αυτά να είναι και set-points στο 1ο set.

Στο 1ο σκέλος του τελικού ο Τιάφο χρειάστηκε να κάνει δυο μεγάλα hold για να οδηγήσει το set στο tie-break εκεί που όμως σε αντίθεση με τις τελευταίες 13 φορές, ο Τιάφο δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Φριτς, ο οποίος και το κατέκτησε με 7/3.

Magnificent volley alert @FTiafoe #RakutenOpen pic.twitter.com/cE4sntMinm

Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2022

Στο 2ο set ο Τιάφο μπορεί να μη χρειάστηκε να σβήσει set-points, αλλά και πάλι τα service-games του γέμιζαν εύκολα από τον εξαιρετικό Φριτς, ο οποίος όμως έχασε και τις τέσσερις ευκαιρίες του για break στο 3ο και 5ο game

Για μια ακόμη φορά τη λύση έδωσε το tie-break με τον Φρτις να το κατακτά ακόμα πιο εύκολα (7/2) παίρνοντας τον τίτλο, τον 3ο το 2022 μετά από το Indian Wells τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και του Ίστμπουρν τον περασμένο Ιούνιο. 

A sweet strike @FTiafoe #RakutenOpen pic.twitter.com/4rd3S4jVbY

Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός έχει κερδίσει και στους τρεις τελευταίους τελικούς που έχει αγωνιστεί, ενώ αυτός ήταν 2ο συνεχόμενος έχοντας απέναντί του συμπατριώτη του. 

JAPAN OPEN TENNIS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+6h)

The post Japan Open: Ο Φριτς κατέκτησε τον τίτλο στο Τόκιο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα