Indian Wells: O Ρουντ “λυγισε” τον Μονφίς και μπήκε 8άδα (vids)

Το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν συνεχίζεται για τον Κάσπερ Ρουντ, με τον Νορβηγό να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς επικρατώντας με 3-6, 7-6(3), 6-4 μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Breaking through in IW @CasperRuud reaches the quarterfinals at Indian Wells for the first time after a tough battle against Monfils!#TennisParadise pic.twitter.com/bm4w1kvlEm

Tennis TV (@TennisTV) March 13, 2024

Ο Νο9 του κόσμου έφτασε τις 16 νίκες νίκες μέσα στο 2024 (16-3), αλλά και στον 11ο προημιτελικό σε ATP Masters 1000, ενώ αυτή ήταν η 15η νίκη του κόντρα σε Γάλλο παίκτη (από το 2021) σε 17 αναμετρήσεις. 

Ο Ρουντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κερδίζοντας το 72% των πόντων πίσω από το πρώτο service (43/60), ενώ χρειάστηκε μόλις ένα break, σε 6 προσπάθειες, για να φτάσει στη νίκη, σβήνοντας παράληλα τα 3/4 break-points του Μονφίς.

Το μοναδικό break του Γάλλο ήρθε στο 6ο game του 1ου set (4-2), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος φτάνοντας στο 6-3 και στο 1-0. Στο 2ο σκέλος του αγώνα οι δύο παίκτες είχαν από ένα μεγάλο hold μέχρι να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break. 

Συγκεκριμένα ο Ρουντ έσβησε δύο break-points του Μονφίς στο 5ο game, διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2, ενώ στο 8ο game ήταν η σειρά του Γάλλου να σβήσει 3 break-points του Νορβηγού ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Στο tie-break που ακολούθησε ο Ρουντ ήταν κυρίαρχος μετατρέποντας το “ευθραυστό” 3/2 σε 6/2 για να κλείσει το set με 7/3, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1). 

Στο decider set ο Ρουντ φάνηκε να έχει πιο γρήγορα πόδια, από τον κουρασμένο Μονφίς, με τον Νορβηγό να φτάνει σε γρήγορο break (2-1), ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς, όμως ο Μονφίς έσβησε διπλό break-point (15/40), παραμένοντας πίσω με ένα break (3-2). 

Μέχρι το τέλος κανένα service δεν απειλήθηκε με τον Ρουντ να σφραγίζει τη νίκη και την πρόκριση στη φάση των “8” εκεί όπου θα βρει μπροστά του είτε τον lucky loser Λούκα Νάρντι, είτε τον Τόμι Πολ αναμέτρηση η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Indian Wells: O Ρουντ “λυγισε” τον Μονφίς και μπήκε 8άδα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα