ITF: Σερβία και Αυστραλία στη θέση Ρωσίας και Λευκορωσίας

Το ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης επιβεβαίωσε τη διαδικασία αντικατάστασης των ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022 σε Davis Cup και Billie Jean King Cup.

Τα παραπάνω ακολουθούν την απόφαση αναστολής για τη Ρώσικη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (RTF) και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας (BTF) από τη συμμετοχή

τους στην ITF και από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς ομαδικούς αγώνες της ITF από την 1η Μαρτίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Billie Jean King Cup 

Ως πρωταθλήτρια η Ρωσία είχε προκριθεί αυτόματα στους τελικούς του 2022. Ωστόσο, το ΔΣ της ITF επιβεβαίωσε ότι η θέση της Ρωσίας στους τελικούς θα πάει στον χαμένο από τους ημιτελικούς του 2021, που είχε την υψηλότερη βαθμολογία, δηλαδή στην Αυστραλία

Κατά συνέπεια η Αυστραλία δεν θα αγωνιστεί στα προκριματικά (15-16/4), ενώ η αντίπαλός της, Σλοβακία θα προκριθεί άνευ αγώνα στους τελικούς του 2022. 

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη Λευκορωσία, η οποία σε αντίθεση με τη Ρωσία θα αγωνιζόταν στους προκριματικούς με το Βέλγιο (αντίπαλος της Λευκορωσίας στα προκριματικά) να περνάει απευθείας στους τελικούς. 

Με τα νέα δεδομένα, Αυστραλία, Σλοβακία και Βέλγιο μαζί με την περσινή φιναλίστ Ελβετία θα είναι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται ήδη στους τελικούς και περιμένουν τις επόμενες 7 χώρες που θα προκύψουν από τα προκριματικά συν τη διοργανώτρια χώρα (δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί).

Davis Cup 

Όπως στην περίπτωση των γυναικών έτσι και στον ανδρών η πρωταθλήτρια Ρωσία είχε προκριθεί αυτόματα στους τελικούς του 2022. Βάση της ίδιας λογικής τη θέση της θα πάρει η περσινή ημιφιναλίστ με την υψηλότερη βαθμολογία κι αυτή είναι η Σερβία

Η διαφορά με τις γυναίκες είναι ότι επειδή η Σερβία είχε εξασφαλίσει wild card για τους φετινούς τελικούς, η κάρτα αυτή θα δοθεί σε μία από τις 12 ηττημένες ομάδες που αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα (4-5/3) στο Davis Cup

Η χαμένη χώρα που θα πάρει την wild card της Σερβίας θα μπει στους τελικούς μαζί με τις Σερβία, Κροατία και Μ. Βρετανία, αλλά και τις υπόλοιπες 12 χώρες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους τελικούς την περασμένη εβδομάδα (Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καζακστάν, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία και ΗΠΑ). 

Η Λευκορωσία από την πλευρά της επρόκειτο να αγωνιστεί στα πλέι-οφ του World Group I (4-5/3) κόντρα στο Μεξικό το οποίο θα περάσει χωρίς αγώνα και θα συμμετάσχει στο World Group I τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Για να διασφαλιστεί ο σωστός αριθμός των ομάδων τόσο στο World Group I, όσο και στο Wolrd Group II, η χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία από τα πλέι-οφ του World Group I (Ουζμπεκιστάν) θα παίξει στο World Group I, ενώ οι δύο χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία που ήταν να αγωνιστούν στα πλέι-οφ του World Group II (Κίνα, Ταϊλάνδη) θα βρεθούν απευθείας στο World Group II. 

The post ITF: Σερβία και Αυστραλία στη θέση Ρωσίας και Λευκορωσίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα