IMG Futures Stars: Λι και Γκενγκ οι νικητές στο Τάτοϊ

14:53 1/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Αμερικανική υπόθεση ήταν οι δύο τελικοί την τελευταία ημέρα του σημαντικού τουρνουά U12 IMG Futures Stars το οποίο φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Tatoi Club

Στον τελικό των αγοριών ο Τζόρνταν Λι επικράτησε του Ρώσου, Αλεξάντερ Κούνιτσιν με 6-2, 6-1 κατακτώντας τον τίτλο. 

Στον ημιτελικό ο Λι είχε επικρατήσει του συμπατριώτη του Τεοντόρ Ντάβιντοφ, ο οποίος έκλεψε την παράσταση αυτή την εβδομάδα με το ιδιαίτερο στιλ χτυπημάτων του (δύο forehand), ενώ ο Κούνιτσιν επικράτησε του εκπληκτικού Ραφαήλ Παγώνη. 

Στον

τελικό των κοριτσιών που προηγήθηκε στο κεντρικό court, η Αμερικανίδα Τζόις Γκενγκ ήταν η μεγάλη νικήτρια επικρατώντας της Ρωσίδας Κσένια Ρατσκίνα με 6-3, 6-2. 

Η εβδομάδα που πέρασε είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο με τους Ραφαήλ Παγώνη, Λυδία Παναγιωτίδου και Αλέξανδρο Αυγέρη να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις δείχνοντας ότι το ελληνικό τένις έχει και παρόν, αλλά και πολύ μέλλον. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές οι δύο βρέθηκαν στα προημιτελικά του τουρνουά, με αποκορύφωμα την παρουσία του Παγώνη (ο νεαρότερος παίκτης στο ταμπλό) στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 10χρονος Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στον 4ο όμιλο, τερματίζοντας στην 1η θέση μετά τις νίκες κόντρα στους Ζακ Ρομέο Ρουπ (6-0, 6-0) και Ραφαέλ Ντομενέκ Γκαρσία (6-0, 6-1), έχοντας 2-0 νίκες, 4-0 sets και 24-1 games! 

Στα προημιτελικά ο Παγώνης ξεπέρασε και το εμπόδιο του Γερμανού Ζούλιους Γιανίκ Σβόμποντα με 6-0, 6-4, για να λυγίσει στον ημιτελικό κόντρα στον Κούνιτσι με 6-2, 6-1 αποχωρώντας από το τουρνουά με 3-1 νίκες. 

Από την πλευρά της η Παναγιωτίδου, μετά από τη δραματική πρεμιέρα και την ήττα από την Γερμανίδα Ιζαμπέλα Ανχελίνα Άμπεντροθ με 1-6, 7-5, 6-4, στη συνέχεια επικράτησε της Γκρέις Μπερνστάιν με 6-4, 6-0 παίρνοντας την πρόκριση στην 8άδα με τριπλή ισοβαθμία, έχοντας 1-1 νίκες, 3-2 sets και 27-18 games

Η πορεία της 12χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά από την Τσέχα Γιάνα Κοβάτσκοβα με 6-1, 6-1 αφήνοντας τη διοργάνωση αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, αλλά και το χειροκρότημα για την εξαιρετική της προσπάθεια. 

Ο Αλέξανδρος Αυγέρης αγωνίστηκε στον 1ο όμιλο όπου παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ηττήθηκε από τους Έρικ Τεν (6-1, 6-1) και Γκρέγκορι Γκόρσκι (6-2, 6-1), συνεχίζοντας στο consolation group

Εκεί κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο, μετά από τη νίκη του απέναντι στον Νομινίκ Ντεφόε με 4-1, 4-1, ωστόσο η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά χάνοντας από τον Τζόαν Νάιτζελ με 5-3, 4-1. 

IMG FUTURE STARS DRAWS AND RESULTS | OOP

The post IMG Futures Stars: Λι και Γκενγκ οι νικητές στο Τάτοϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα