Hopman Cup: Επιστρέφει στο καλεντάρι το 2022 (vids)

15:08 2/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF), Ντέιβ Χάγκερτι αποκάλυψε ότι η διοργάνωση που περιλαμβάνει αποκλειστικά μικτά ζευγάρια, αναμένεται να επιστρέψει στο καλεντάρι, μετά από το 2019 όπου σταμάτησε η 30χρονη πορεία της διοργάνωσης.

Ένα σημαντικό θέμα για τον Χάγκερτι είναι η τοποθεσία, που αναμένεται να αλλάξει και να μεταφερθεί από το Περθ (Αυστραλία) σε πόλη της Ευρώπης. 

“Θέλουμε να επαναφέρουμε το Hopman Cup κι αυτό γιατί μας αρέσει να παίζουν άντρες και γυναίκες μαζί σε ένα τουρνουά”, δήλωσε ο επικεφαλής της ITF

σε συνέντευξή του στο Τόκιο. 

“Πιθανότατα η τοποθεσία θα αλλάξει και το τουρνουά θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Αυτό όμως είναι κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες. 

“Το σίγουρο είναι ότι επιστρέφει στο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα συνεργαζόμαστε με πολλές και διαφορετικές εταιρείες και είμαστε πολύ κοντά για να κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.”, 

Από το συγκεκριμένο τουρνουά, που στην παλαιότερη έκδοσή του διεξαγόταν στις αρχές κάθε χρόνου, έχουν περάσει αρκετά και σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου τένις όπως οι Ρότζερ Φέντερερ, Σερίνα Γουίλιαμς, Άντι Μάρεϊ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, ενώ στο τελευταίο τουρνουά αγωνίστηκαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Μάλιστα το ελληνικό δίδυμο είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση για τον τελικό καθώς κέρδισαν τόσο το αμερικανικό δίδυμο Γουίλιαμς/Τιάφο με 2-1 νίκες, αλλά και τους μετέπειτα πρωταθλητές Ελβετούς, Φέντερερ/Μπέντσιτς, έχοντας λυγίσει στην πρεμιέρα από το ζευγάρι της Μ. Βρετανίας Νόρι/Μπούλτερ επίσης με 2-1.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Hopman Cup: Επιστρέφει στο καλεντάρι το 2022 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα