Gstaad: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Ρουντ

Μετά από την κατάκτηση του τίτλου στο Μπάσταντ, την περασμένη εβδομάδα, ο Κάσπερ Ρουντ συνεχίζει το νικηφόρο του σερί φτάνοντας τις 5 συνεχόμενες νίκες, αλλά και τις 28 μέσα στη σεζόν (28-9). 

Στην πρεμιέρα του στο ελβετικό τουρνουά που διεξάγεται στο Γκσταντ (19-25/7) ο Νορβηγός επικράτησε στα 2 sets του Αυστριακού και Νο124 του κόσμου, Ντένις Νόβακ με 6-4, 7-6(5), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ο Νο14 του κόσμου, ήταν εξαιρετικός

από τη θέση του service παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στο 1ο (35/38), ενώ το ποσοστό των κερδισμένων πόντων στο 2ο έφτασε το 65% (15/23). 

Στο 1ο set ο Νόβακ έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το service φτάνοντας σε 2 εντυπωσιακά holds (1-1, 3-3), αλλά ο Ρουντ κατάφερε να “σπάσει” το service του 27χρονου στο πιο καθοριστικό σημείο (10ο game) με το οποίο έκλεισε και το set (6-4).

Στο 2o set τόσο ο Ρούντ, όσο και ο Νόβακ μπόρεσαν να υπερασπιστούν το service τους, με τον Νορβηγό να έχει 18/19 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service και τον Αυστριακό 23/24, με το set να κρίνεται στο tie-break. 

Εκεί ο Ρουντ πήρε προβάδισμα με 4/1, αλλά και 6/3 φτάνοντας σε τριπλό match-point, ο Νόβακ κατάφερε να σβήσει τα δύο από αυτά όχι όμως και το τρίτο με τον Νορβηγό να φτάνει στην πρόκριση. 

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει εν εκ των Μπενουά Περ και Τάλον Χρίκσπορ, οι οποίοι θα αγωνιστούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (22/7) θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση του Νο1 του ταμπλό, Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος θα παίξει κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά και Νο249 του κόσμου, Βιτ Κόπριβα (Τσεχία).

SWISS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Gstaad: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Ρουντ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα