Eπιτέλους τίτλος για Μαναρινό!

Ο Αντριάν Μαναρινό είχε φύγει έξι(!) φορές με σκυμμένο το κεφάλι μετά από τελικό ATP Tour, ωστόσο, “έσπασε” επιτέλους το ρόδι στο φετινό Χερτόγκενμπος κατακτώντας τον τίτλο μετά από εντυπωσιακή πορεία!

Με το αρνητικό 0/6 σε τελικούς ATP πριν από το ματς κόντρα στον Τζόρνταν Τόμσον, η αμφιβολία θα ήταν σίγουρα στο μυαλό του Αντριάν Μαναρινό.

Ωστόσο, ο 30χρονος Γάλλος κατάφερε, επιτέλους, στην έβδομη απόπειρά του να κερδίσει ένα ATP

τρόπαιο να το κάνει πράξη κερδίζοντας τον Αυστραλό στον τελικό του Χερτόγκενμπος με 7-6(7), 6-3.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς για τα ημιτελικά που είχε μείνει στο 3-2 κατά τη διάρκεια του tie break του τρίτου σετ που ολοκλήρωσε με 7-4 στη διαδικασία.

Από την άλλη, ο Τόμσον ολοκλήρωσε τη δική του νίκη κόντρα στον κάτοχο του τίτλου, Ρισάρ Γκασκέ για να προκριθεί στον τελικό.

“Κλειδί” για τη νίκη του Γάλλου στον τελικό ήταν η κατάκτηση ενός κλειστού πρώτου σετ στο οποίο έσωσε δύο set points του Τόμσον για να κάνει το 1-0 που του έδωσε ψυχολογικό πέραν από αγωνιστικό προβάδισμα.

Είναι η επιτομή του “ο επιμένων νικά”, κάτι από το οποίο μπορεί να παραδειγματιστεί και ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ που ήδη, από 18 του χρόνια, έχει τρεις αποτυχημένες απόπειρες για τίτλο!

Κώστας Αϊτάκης

The post Eπιτέλους τίτλος για Μαναρινό! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα