Davis Cup: Με Λιθουανία στο Ηράκλειο

11:40 7/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Λιθουανίας στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 2ης κατηγορίας World Group με έπαθλο μια θέση στα πλέι-οφ της 1ης κατηγορίας. 

Οι σειρά των αναμετρήσεων θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Lyttos Beach Tennis Academy στο Ηράκλειο

Κρήτης το διάστημα 17-19/9 σε σκληρή επιφάνεια. 

Από τους Λιθουανούς και Νο47 στον κόσμο ξεχωρίζει φυσικά ο Νο86 του κόσμου, Ρικάρντας Μπεράνκις, αλλά και ο Λαουρίνας Γκριγκέλις, ο ανταγωνιστικός διπλίστας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο132 στον κόσμο. 

Αυτοί είναι ουσιαστικά οι δύο “απειλές” για το ελληνικό συγκρότημα (Νο58 του κόσμου), το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχουν για μία ακόμη φορά στη σύνθεση της τον Στέφανο Τστισιπά, όπως και στις άλλες δύο περιπτώσει σε Τατόι (3η κατηγορία) και στον αγώνα μπαράζ με τις Φιλιππίνες (πλέι-φο 2ης κατηγορίας).

Στόχος της ελληνικής μας ομάδας η πρόκριση στα πλέι-οφ της 1ης κατηγορίας και γιατί όχι η πρόκριση στην 1η κατηγορία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής μας παρουσίας στο θεσμό.

Οι αναμετρήσεις για τις 24 συνολικά ομάδες, έχουν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, με το Μεξικό και την Πολωνία να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ της 1ης κατηγορίας, επικρατώντας της Βουλγαρίας και του Ελ Σαβαδόρ αντίστοιχα, ενώ την πρόκριση (άνευ αγώνα) εξασφάλισαν και οι ομάδες της Ζιμπάμπουε και Μαρόκο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια 

Ζιμπάμπουε – (1) Κίνα (w/o)*Βουλγαρία – (2) Μεξικό 1-3(3) Ελβετία – ΕσθονίαΤυνησία – (4) Δομινικανή ΔημοκρατίαΕλλάδα – (5) ΛιθουανίαΔανία – (6) Ταϊλάνδη(7) Πολωνία – Ελ Σαβαδόρ 3-1(8) Σλοβενία – Παραγουάη(9) Τουρκία – ΛετονίαΒενεζουέλα – (10) Ν. Αφρική(11) Κινεζική Ταϊπέι -Μαρόκο (w/o)*(12) Μπαρμπάντος – Ινδονησία

*Κίνα και Κινεζική Ταϊπέι αποσύρθηκαν λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Davis Cup: Με Λιθουανία στο Ηράκλειο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα