Davis Cup Finals: Επιβίωσαν οι Γάλλοι στην πρεμιέρα

Με πρωταγωνιστές τους Αντριάν Μαναρινό, Νικολάς Μαχούτ και Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ, η εθνική Γαλλίας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στους φετινούς τελικούς του Davis Cup.

Αν και ο Ρισάρ Γκασκέ έχασε το εναρκτήριο ματς του tie, από τον 21χρονο Τσέχο, Τόμας Μάχατς (Νο143), οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν και με 2-1 κατέκτησαν την πρώτη

τους νίκη στο θεσμό, στην 1η ημέρα αγώνων του τουρνουά.

Η Τσεχία αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι για τους πολύπειρους Γάλλους, οι οποίοι γλίτωσαν στο… τσακ, το κάζο της πρεμιέρας, στο Group C των τελικών.

Πρώτα ο Μάχατς, κέρδισε 7-6(3), 6-2 τον Γκασκέ, κάνοντας το 0-1. Λίγο αργότερα, ο Αντριάν Μαναρινό το έφερε στα ίσια, κερδίζοντας 6-7(1), 6-4, 6-2 τον Γίρι Βέσελι.

Όλα κρίθηκαν στο ματς διπλού, με τους Γάλλους να έχουν στη σύνθεσή τους, τους πρωταθλητές στα ATP Finals της προηγούμενης εβδομάδας και εκ των κορυφαίων διδύμων του 21ου αιώνα.

Νικολάς Μαχούτ και Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ, αν και έμειναν πίσω με set, τα κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στη χώρα τους. Επικράτησαν των Τόμας Μάχατς και Γίρι Λεχέτσκα, με 3-6, 6-4, 6-3.

“A mighty fine volley” – France keeping their cool against Czech Republic #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/IEEvaRuVBY

— Davis Cup (@DavisCup) November 25, 2021

Στις άλλες δυο μάχες της Πέμπτης, Κροατία και Σουηδία έκαναν περιπάτους σε ματς για το Group D και το Group B αντίστοιχα, κερδίζοντας με 3-0 την Αυστραλία και τον Καναδά.

Μάριν Τσίλιτς (Νο30) και Μπόρνα Γκότζο (Νο276) επικράτησαν των Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο34) και Αλεξέι Πόπιριν (Νο61) αντίστοιχα, τελειώνοντας νωρίς την υπόθεση νίκη. Διαδικαστικό θέμα ήταν το ματς διπλού, το οποίο κέρδισαν οι Μάτε Πάβιτς και Νικόλα Μέκτιτς.

Top level and more

Croatia take the decisive 2-0 lead over Australia courtesy of @cilic_marin magic #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/pmTpqiEyox

— Davis Cup (@DavisCup) November 25, 2021

Όσον αφορά τη μονομαχία της Σουηδίας με τον Καναδά, εξελίχθηκε σε… οικογενειακή υπόθεση για τους Σκανδιναβούς.

Τα αδέρφια Ίμερ, ο Ελίας (Νο171) και ο Μίκαελ (Νο93), επιβλήθηκαν με straight sets, των Στίβεν Ντίεζ (Νο264) και Βάσεκ Πόσπισιλ (Νο133), μετατρέποντας σε βαθμολογικά αδιάφορο, το ματς διπλού που ακολούθησε. Εκεί, οι Σουηδοί έκαναν το 3-0 με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Λίντστεντ και Αντρέ Γκόναρσον.

DAVIS CUP FINALS DRAW | SCHEDULE | TEAMS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Davis Cup Finals: Επιβίωσαν οι Γάλλοι στην πρεμιέρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα