Cincinnati Open: Ρίχνεται στη μάχη η Σάκκαρη

Μετά από τον αποκλεισμό στο Μόντρεαλ, η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφει στο κορτ και συγκεκριμένα στο τουρνουά του Σινσινάτι έχοντας μπροστά  της ένα αρκετά πιο δύσκολο μονοπάτι από ότι εκείνο πριν από μια εβδομάδα. 

Η Νο18 του κόσμου, έπειτα από τη μάχη με την Βικτώρια Αζάρενκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ακόμη πρώην Νο1 του κόσμου, την Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ σε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τρίτης (όχι πριν τις 03:30 GR). 

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει (33 ετών γαρ), όμως η Κέρμπερ παρά το προβλήματα τραυματισμών παραμένει μια έμπειρη τενίστρια,

κάτι που έδειξε άλλωστε και στο πρόσφατο Wimbledon φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. 

Η Νο21-πλέον-του κόσμου “τρέχει” ένα ρεκόρ 10-1, ωστόσο έχει να αγωνιστεί από το Λονδίνο και την ήττα από την μετέπειτα κάτοχο Άσλεϊ Μπάρτι, αποσύροντας τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ σεν συμμετείχε ούτε στο τουρνουά του Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα. 

Από την άλλη η Σάκκαρη, από το ημιτελικό του Roland Garros και μετά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο σε Wimbledon,  Τόκιο και Μόντρεαλ, όμως στο συγκεκριμένο τουρνουά η Σάκκαρη είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσει πέρσι φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά έχοντας αποκλείσει μάλιστα και την Σερίνα Γουίλιαμς. 

Οι δύο τενίστριες θα συναντηθούν για 4η φορά στην καριέρα τους, με την Σάκκαρη να μετράει δύο ήττες και μια νίκη, η οποία όμως ήταν και η πιο πρόσφατη, τον Φεβρουάριο του 2021 στο “ειδικό” τουρνουά της Μελβούρνης, λίγο πριν από το Australian Open

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια δεν έχει οδηγηθεί σε 3ο set κάτι που σημαίνει ότι η κατάκτηση του 1ου set μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. 

Σημειώνουμε ότι γα την Σάκκαρη αυτή θα είναι η 43η φορά που αντιμετωπίζει αριστερόχειρα παίκτρια έχοντας μέχρι στιγμής 22 νίκες και 20 ήττες. 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Στο γυναικείο ταμπλό, εκτός από το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Κέρμπερ υπάρχουν πολύ δυνατές αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο του τουρνουά. Ξεκίνημα στο κεντρικό κορτ από το παιχνίδι της Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα με την Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα μια αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ δυο δυνατών τενιστριών.

Πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι που θα ακολουθήσει με την Πέτρα Κβίτοβα, που επίσης επιστρέφει στα κορτ, να αντιμετωπίζει την ντεφορμέ μεν Μάντισον Κις, η οποία ωστόσο κατέκτησε τον τίτλο στο Σινσινάτι το 2019. 

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχε και ο αμερικανικός “εμφύλιος” της εξαιρετικής τον τελευταίο μήνα, Ντανιέλε Κόλινς απέναντι στην Σέλμπι Ρότζερς, ενώ σε ένα παιχνίδι που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, η Λετονή Γέλενα Οσταπένκο θα παίξει απέναντι στην Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ. 

Η νικήτρια αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη νικήτρια του αγώνα της Σάκκαρη με την Κέρμπερ..

Πρεμιέρα για Μάρεϊ

Στο ταμπλό των ανδρών ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ρισάρ Γκασκέ με τον Άντι Μάρεϊ σε μια επανάληψη του αγώνα του 2019 στον ίδιο γύρο με τον Γάλλο να επικρατεί με 6-4, 6-4, αλλά τον Βρετανό να έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (8-4). 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κεντρικό κορτ και θα προηγηθεί της αναμέτρησης της Μαρίας Σάκκαρη

Στο κεντρικό ταμπλό θα αγωνιστεί και ο επίσης Βρετανός Ντάνιελ Έβανς με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, λίγες εβδομάδες μετά από την ταλαιπωρία του Εβανς με τον covid-19, ενώ πρεμιέρα θα κάνει και ο Ιταλός Γιανίκ Σίνερ απέναντι στον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις. 

Από εκεί και πέρα ο Καναδός Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο στην σκληρή επιφάνεια τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς, ενώ πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται κι αυτό του Κέβιν Άντερσον με τον “ασημένιο” Ολυμπιονίκη Κάρεν Χατσάνοφ. 

CINCINNATI MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Cincinnati Open: Ρίχνεται στη μάχη η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα