China Open: Πρεμιέρα με νίκη για την Σαμπαλένκα (vid)

Νικηφόρα επιστροφή στο WTA Tour για την Αρίνα Σαμπαλένκα, που στο πρώτο της παιχνίδι μετά το US Open κατάφερε να επικρατήσει της Σοφία Κένιν με 6-1, 6-2 μέσα σε 67 αγωνιστικά λεπτά, και να κλείσει θέση στον 2ο γύρο του China Open.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Λευκορωσίδας ως No1 της παγκόσμιας κατάταξης, που ολοκλήρωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 22 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 2 διπλά σφάλματα. Είχε εξαιρετικά ποσοστά

στους κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service (96%, 22/23), ενώ δεν απειλήθηκε ποτέ για break.

Στο 1ο set αμφότερες ξεκίνησαν με service game, και στη συνέχεια επικράτησε επιθετικός “μονόλογος” από την Σαμπαλένκα, που με 5/5 κερδισμένα games, αλλά και με δύο break στο ενδιάμεσο πήρε σαφέστατο προβάδισμα νίκης (6-1).

Στο 2ο μέρος, η Αμερικανίδα πήρε το πρώτο της ισχνό προβάδισμα με επιτυχημένη υπεράσπιση του service της, αλλά με νέο σερί η Σαμπαλένκα ανέκτησε τα ηνία (3-1), διατήρησε τη διαφορά αυτή ως το 6ο game (4-2), και με νέο love service game και break στο φινάλε έκλεισε ιδανικά το ματς (6-2).

Στην επόμενη φάση του Πεκίνο, η Λευκορωσίδα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας τενίστριας που προέρχεται από τα προκριματικά. Είτε την Μαγκνταλένα Φρετς, είτε την Κατιέ Μπουλτέρ.

First match as No.1, first win as No.1

Top seed @SabalenkaA powers through to the second round at the #ChinaOpen! pic.twitter.com/8rujhms3AQ

wta (@WTA) October 1, 2023

The post China Open: Πρεμιέρα με νίκη για την Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα